nb1.hu

Tovább folytatódik a maraton, de már az FTC-vel és a DVSC-vel kiegészülve

A Fehérvár és a Paks nem pihenhetett túl sokat.

A hétvégén folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei a második fordulóval. Bemutatkozik a DVSC és a címvédő Ferencváros is. A DVSC pénteken Győrben, a Ferencváros pedig szombaton hazai pályán, a Kecskemét ellen lép pályára. A Fehérvár és a Paks csapata viszont nem kap sok pihenőt a hétközi kupameccsük után.

PÉNTEK

ETO-DVSC 18.50

Az ETO kilenc év után játszik újra hazai NB I-es mérkőzést. Ezért is kiemelten fontos a győriek számára a találkozó. Meg azért is, mert az első fordulóban 2-1-re kikaptak a másik újonc Nyíregyházától Mezőkövesden. Borbély Balázs vezetőedző szerint a győriek játékát ki nem kényszerített hibák jellemezték, és különösen a második kapott gól előtti hibát nevezte megengedhetetlennek az NB I-ben. Az ETO sikeres akar lenni, ehhez pedig nyugodtabb játékra lesz szükségük.

A DVSC nem lépett pályára az első fordulóban, így formájuk egyelőre ismeretlen. Szrdjan Blagojevics vezetőedző arra hívta fel a figyelmet, hogy szerénynek kell maradniuk, és kiemelte, hogy a bajnokság nem egy 100 méteres sprint, hanem egy maraton. Ezzel arra utalt, hogy a siker az egész szezonon múlik, nem csak az első fordulón. Mindazonáltal hangsúlyozta, hogy minden mérkőzésen győzni akarnak.

SZOMBAT

Fehérvár-DVTK 16.00

A szerdai nemzetközi kupameccs után Pető Tamás, a Fehérvár vezetőedzője kijelentette, hogy „nem normális, hogy két-három naponta kell felkészülnünk egy meccsre. Ha nekünk is lenne negyven futballistánk, mint más csapatoknak, nem lenne probléma.” Hozzátette, hogy reméli, érkeznek még új játékosok a csapathoz, és megemlítette, hogy a visszavágón érezhető volt a fáradtság a játékosain. Döntő lehet tehát, hogy a regeneráció hogyan sikerül.

A Diósgyőr fordulatos meccsen játszott 2-2-es döntetlent az első fordulóban a Paks ellen. Most ismét egy olyan csapat ellen bizonyíthatnak, amelyik a hét közben nemzetközi kupameccsen szerepelt. A nyári szerzemények közül Marko Rakonjac góllal debütált, és elmondta, hogy a DVTK szurkolói hihetetlen hangulatot teremtettek, ami még büszkébbé tette, hogy a klub játékosa lehet. A Fehérvár elleni találkozóról így nyilatkozott:

A magyar bajnokságban sok nehéz ellenfél vár ránk, és a Fehérvár is egy jó csapat, de le szeretnénk győzni őket a következő fordulóban.”

FTC-KTE 19:45

A szakértők egyetértenek abban, hogy az FTC a legnagyobb esélyese a jelenlegi bajnokság megnyerésének. A zöld-fehérek magabiztosan jutottak tovább a BL-ben a The New Saints ellen, és a visszavágón sem kellett mindent beleadniuk. Ez fontos lehet a szombati bajnoki mérkőzés előtt, de az FTC kerete olyan mély, hogy a második csapata sem gyengébb az elsőnél. Ugyanakkor a bajnokságban már az első meccsen be kell mutatniuk, hogy milyen erőt képviselnek.

A KTE nyugodtan léphet pályára a Groupama Arénában, mivel ők az esélytelenek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Szabó István csapata ne lenne érdekelt a legjobb eredmény elérésében. A kecskemétiek, mióta feljutottak az NB II-be, majd az NB I-be, minden mérkőzésükön teljes szívvel és tudatosan futballoznak. Kovács Barnabás a Fehérvár elleni hazai 0-0 alkalmával mutatkozott be a kecskeméti szurkolóknak, és a szakvezetés sokat vár tőle. A középpályás így nyilatkozott:

Többet várok magunktól, és személy szerint én is, hiszen szerettünk volna nyerni, de az egy pont reális volt. Most a Ferencvároshoz megyünk, és ott is mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el.”

MTK-Nyíregyháza 19:45

Horváth Dávid remek cseréi is hozzájárultak ahhoz, hogy az MTK 1-0-ra győzzön az első fordulóban Zalaegerszegen. A vezetőedző a 83. percben küldte pályára a gólpasszt adó Stieber Zoltánt és a gólszerző Marin Jurinát, akik a két MTK-ikont, Bognár Istvánt és Németh Krisztiánt váltották. Ahhoz, hogy az MTK idén is stabilan és nyugodtan szerepelhessen, az kell, hogy az újonc ellen is megszerezze a három pontot. A védelem két pillérére, Kádár Tamásra és Bobál Dávidra azonban továbbra sem számíthat a szakmai stáb a klubhonlap tájékoztatása szerint.

A Nyíregyháza nagyon fontos meccset nyert meg az első fordulóban az ETO ellen. A győzelem nemcsak azért volt jelentős, mert ez volt Tímár Krisztián csapatának első fellépése az élvonalban, hanem azért is, mert a másik újonc ellen szerezték meg a három pontot. A Szparinak nehéz dolga van, mert az első fordulóban nem játszhattak otthon, mivel még nem készült el a stadionjuk, így idegenben bizonyíthattak. Szombaton ismét idegenben lépnek pályára, és a következő fordulóban is Felcsúton játszanak. Ez utóbbi döntés csütörtökön született meg, de a lényeg változatlan: a nyírségiek számára kiemelten fontos az első fordulóban elért győzelem.

VASÁRNAP

Paks-Újpest 18:50

A Paks nagy menetelésben van, részben a nemzetközi kupaszereplés, részben pedig az előző fordulóban Diósgyőrbe való utazás miatt. A tolnaiak csak ma tudnak visszautazni Magyarországra, így gyakorlatilag egy napjuk marad felkészülni a lila-fehérek elleni mérkőzésre. Az NB1.hu információi szerint a paksiak kérték a meccs elhalasztását, de az Újpest ebbe nem ment bele. Bognár György játékosai az első meccsen megszerzett előnyük birtokában igyekeztek takarékoskodni az energiájukkal. A vezetőedző kijelentette a lefújás után, hogy napról napra, és meccsről meccsre készülnek.

Hatalmas figyelem és várakozás övezi az Újpest szereplését a MOL támogatása miatt. Ratatics Péter elnök a nyári bemutatkozó sajtótájékoztatójukon hangsúlyozta, hogy hosszú távra terveznek, és még két-három évre van szükség, mire az Újpest bajnokesélyessé válhat. A Puskás Akadémia elleni 2-1-es vereség alkalmával majdnem megtelt a Szusza Ferenc Stadion, ahol a lila-fehér szurkolók varázslatos hangulatot teremtettek. Matija Ljujics, az Újpest egyik legjobb játékosa, a vasárnapi meccs előtt így nyilatkozott:

A Paks nagyon jó csapat, tele magyar játékosokkal. Nem a legösszetettebb futballt játsszák, de eredményesek. Fel kell használnunk a hétvégén szerzett negatív energiákat, és építenünk kell azokra az előremutató jelekre, amelyeket a Puskás ellen mutattunk. Ezúttal ezeknek már eredménnyel is párosulniuk kell.”

Puskás Akadémia-ZTE 18:50

A Puskás Akadémia fontos, 2-1-es győzelemmel kezdte a szezont Újpesten. Hornyák Zsolt csapatát sokan képesnek tartják arra, hogy az FTC első számú üldözője legyen a bajnokságban. Ehhez azonban több játékosra lesz szükségük, amit Hornyák is elismer. A felcsútiak még nem igazoltak a nyáron, de az Újpesten elért siker után a vezetőedző így nyilatkozott: „Nem akartunk nagy változást a keretben, ám középpályásra szükségünk lehet, mert Batik Bence és Marius Corbu is távozott. Utóbbit nehéz helyettesíteni, a sérülésből visszatérő Jonathan Levinek vagy Urho Nissilänak kell betöltenie a szerepét.”

A ZTE az első fordulóban hazai pályán az utolsó pillanatban kapott góllal kapott ki az MTK-tól. Márton Gábor vezetőedző elégedetlen volt a mérkőzés után, véleménye szerint győztes meccset engedtek ki a kezeikből. Ha a ZTE

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC