nb1.hu

A motiváció és az akarat a sikeres szezon kulcsa a kecskeméti támadó szerint – videó

1az1 Tóth Barnabással.

2021 nyarán került az NB II-es Ajka csapatától az NB III-as Kecskeméthez Tóth Barnabás, akit Szabó István koncepciója győzött meg a váltásról. A 28 éves támadó NB1.hu 1az1 című műsorának vendége volt, ahol mesélt többek között arról, hogy milyen típusú játékosnak tartja magát, és hogy miben látja a siker kulcsát. 

 

Mentálisan is képezte magát

“Szerintem későn érő típus vagyok. Fizikálisan is olyan 22-23 éves koromban kezdtem el megszerezni azt, ami kell az én játékomhoz. Rutinosabb lettem. A párharcokban sokat fejlődtem, ehhez kellett az a 140 NB II-es meccs is. Korábban nyomásként nehezedett rám, hogy hogyan kerülök az NB I-be.”

Sportpszichológus segített elengedni az álmomat, ami fontos lépcsőfok volt, hogy ne ez járjon a fejemben. Más célokat kellett keresnem.

 

Sok múlt a jó fizikális állapoton

„Alapvetően egy nagyon jó felkészítést kaptunk fizikálisan is. A bajnokság vége felé azért már érződött, hogy fáradtabbak vagyunk, de tudtunk plusz erőforrásokat mozgósítani, ami a sikerhez vezetett. 

 

Még nem gondol a válogatottságra

“Már az hízelgő, hogy kérdés szintjén felmerül a válogatottság. Még úgy gondolom, hogy csatárként gólokkal kell megmutatkoznom, hogy ez ténylegesen szóba jöjjön. Ez egy következő álom kategória lenne, de úgy érzem a következő lépés még nem ez.”

 

A nemzetközi kupaporondon is megmutathatják magukat

“Nagyon várjuk a nemzetközi megmérettetést. Még annyira nem ástam bele magam, hogy milyen ellenfeleket kaphatunk. Különleges élmény lesz megmutatnunk magunkat Európában, és bízom benne, hogy jól is fog sikerülni. 

 

A teljes interjú itt megtekinthető:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC