nb1.hu

Távozók Gyirmóton, változások Csákváron, hosszabbítás Budafokon

 

Három NB II-es klub is változásokat jelentett be a játékoskerettel kapcsolatban szerdán: Gyirmótról hárman távoznak, Csákváron megvan az első új szerzemény, miközben búcsúzó játékos is akad, míg Budafokon hosszabbított az egyik alapember.

Íme, a Gyirmót bejelentése:

„A Gyirmót FC Győr szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, ezért Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf távozik Gyirmótról.

A labdarúgók további pályafutásához jó egészséget, és nagyon sok sikert kívánunk!

Nagy Patrik 2017 nyarán érkezett csapatunkhoz és mindvégig alapembernek számított. Csapatkapitányunk a 2018-2019-es szezonban nyújtott kimagasló teljesítményt, hiszen gólpasszai mellett 19 találatot szerzett a másodosztályban. A 2020-2021-es kiírásban 2 alkalom kivételével (eltiltás) valamennyi mérkőzésen kezdőként lépett pályára és segítette feljutáshoz csapatunkat. Patrik 219 mérkőzésen 46 gólt szerzett.

Simon András először 2015-ben viselte a sárga-kék mezt és 2017 februárjában igazolt a Paksi FC csapatához. Később visszatért Gyirmótra 2020 nyarán és azóta csapatunk játékosa. Simi mindkét alkalommal nagy szerepet játszott abban, hogy sikerüljön kiharcolnunk az első osztályú szereplés jogát, először 2016-ban bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal, majd 2021-ben a második helyen sikerült kivívni a feljutást. A 33 éves támadó 158 mérkőzésen 34 találatig jutott az itt eltöltött idő alatt.

Herjeczki Kristóf 2018-ban érkezett hozzánk és rögtön az első évében 38-ból 37 mérkőzésen lépett pályára, valamennyi alkalommal kezdőként. A 24 éves szélső 4 hónap kihagyás után tért vissza sérüléséből a keretbe Szegeden. Kristóf a Gyirmóton eltöltött 5 év alatt 118 mérkőzésen 12 gólig jutott.”

A Csákvár közleménye:

„Bár a 2022-23-as másodosztályú bajnokság befejeződött, az osztályozók második felvonása még hátra van, azaz egyelőre nem teljes a 18 csapatot felvonultató új mezőny.

Ugyanakkor az NB II-ben való szereplés jogát már kiharcoló kluboknál javában zajlanak a tárgyalások a keretátalakításokat illetően. Nincs ez másként együttesünknél sem. Egy játékostól elköszöntünk a napokban, eggyel pedig sikeresen megegyeztünk.

Eldőlt, hogy a télen érkezett, ám sérülés miatt mindössze hat meccsen pályára lépő Beliczky Gergő távozik Csákvárról. Helyére sikerült megszereznünk a 23 éves, Vasas Kubala Akadémián nevelkedett Nagy Zoárdot. A fiatal támadó a legutóbbi két szezont Mosonmagyaróváron töltötte, az elmúlt idényben házi gólkirályként segítette bent maradáshoz az óvári gárdát.

Nagy Zoárd csákvári szerepléséhez sok sikert kívánunk!”

A Budafok bejelentése:

„Vezetőségünk újabb sikeres tárgyaláson van túl a nyári holtszezonban: kapusunk, Oroszi István is meghosszabbította szerződését, így továbbra is a BMTE alakulatát erősíti.

22 éves hálóőrünk 2021 júliusában igazolt együttesünkhöz a Ferencvárostól, amelynek leginkább NB III-as tartalékcsapatában számítottak rá, majd az NB II-es Soroksárra került kölcsönben, mielőtt két évvel ezelőtt elkötelezte magát a Promontor utcába.

Csapatunk kapuját eddig 17 alkalommal védte, legutóbb a Tiszakécske elleni szezonzárón, valamint az azt néhány héttel megelőző, Szombathelyi Haladás elleni hazai rangadón, ahol több hatalmas bravúrral járult hozzá 1–0-s sikerünkhöz.

Reméljük, a következő szezonra is tartogat néhányat!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC