nb1.hu

Távoznak a légiósok és a szakmai igazgató, így fest a Mezőkövesd jövője

Minden külföldi játékossal szerződést bontott a klub.

A kieséséről, a jövőről és a játékoskeret jelenlegi helyzetéről is beszélt Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC elnöke a héten tartott sajtótájékoztatón. Tállai elsőként a kiesés körülményeiről beszélt.

„Az elnökség elfogadta, hogy a csapat nem tudja folytatni a szereplését az első osztályban, több okot is megtárgyaltunk, hogy mi vezethetett a kieséshez, de ezt nem szeretnénk a nyilvánosság előtt taglalni. Egy okot azért szeretnék megemlíteni, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. évek óta a legkisebb költségvetéssel működött a magyar élvonalban és nyilvánvaló volt, hogy egyszer a kisebb tőkének és a forráshiánynak az lesz a következménye, hogy ezt a versenyt, ami az NB I-ben az utóbbi években kialakult, nem fogjuk bírni. Be kell látnunk, hogy a nyolc év nagyon szép időszak volt, nagy sikerekkel, de ez most véget ér.”

Tállai András szerint több kisebb szponzorral is tárgyalásban áll a klub, akik reményei szerint támogatni fogják a csapatot az NB II-ben, majd egy személyi változásról is beszámolt.

Tóth László szakmai igazgató nem folytatja a munkáját Mezőkövesden a következő bajnokságtól. Most egy más típusú szakmai szerkezetet szeretnénk kialakítani, nem lesz szakmai igazgató, az igazolásokért Tóth Mihály vezetőedző felel majd.

A Mezőkövesd elnöke hozzátette, hogy Cseri Tamás amellett, hogy továbbra is labdarúgóként marad a klubnál, szakmai koordinátorként a vezetőedző az elnök és az ügyvezető munkáját is segíteni fogja. Tállai elmondta, hogy a Mezőkövesd a jövőben szeretne magyar játékosokat foglalkoztatni és az ezzel összefüggő pénzügyi forrásokat megszerezni, valamint az utánpótlással kapcsolatos előírásokat is teljesítené.

„Azzal, hogy külföldi labdarúgót nem szeretnénk szerepeltetni a következő bajnokságban, tizenegy külföldi labdarúgótól váltunk meg, akik közül öt játékosnak hosszabb lett volna a szerződése, de mindenkivel sikerült megállapodnunk, közös megegyezéssel bontottunk szerződést mind az öt labdarúgóval.”

36-szoros magyar válogatott középpályást is kinézett magának a Mezőkövesd

A magyar játékosok közül Bőle Lukács, Kovácsik Ádám, Nagy Gergő és Ugrai Roland biztosan távozik a csapattól, Illés Bálint, Juhász István, Kállai Kevin, Kojnok Zsolt, Szalai József pedig követi a másodosztályba a Mezőkövesdet. Cseke Benjámin és Molnár Gábor jövője még kérdéses. Az esetleges érkezők közül egyelőre csak Csirmaz István neve merült fel Tálla szerint, akitől a mai napon elbúcsúzott a DVTK. A Mezőkövesd június 17-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC