nb1.hu

Tatabánya-Szeged futballünnep: zseniális gólok, végig remek hangulatban

Cserélni tudni kell!

Tíz év elteltével rendeztek újra NB II-es mérkőzést Tatabányán. A hazaiak ellenfele a régóta az NB I-be vágyó Szeged volt, amelyet most először irányított a nyáron érkezett vezetőedző, Michael Boris. A hazaiak bravúros győzelméhez egy hármas csere is szükséges volt.

FORDULATOKBAN GAZDAG

A két csapat nagyszerű hangulatú, izgalmas és fordulatos mérkőzést játszott egymás ellen. Ehhez hozzájárult az is, hogy mindkét szurkolótábor végig remek hangulatot teremtett.

A nyári átigazolási szezonban mindkét csapat remekül erősített. Gyürki Gergely, a hazaiak vezetőedzője, a várt és remélt siker után is két lábbal a földön maradt, és határozottan kijelentette a mérkőzés után, hogy még bele kell rázódniuk a másodosztályba. Viszont abban is igaza volt, hogy a meccs remek promóciója volt a labdarúgásnak.

A vendégek már 2-0-ra vezettek (az Újpestről érkezett Varga György Balázs duplájának köszönhetően) amikor a Tatabánya vezetőedzője az 52. percben hármas cserét hajtott végre. Három perc múlva a hazaiak szépítettek, a 60. percben pedig már 2-2 volt az állás. Innentől kezdve még izgalmasabb lett a mérkőzés, mindkét csapat mindent megtett a győzelemért, ami végül a hazaiaknak sikerült.

Meg kell jegyezni, hogy a Szeged teljesen megérdemelten vezetett két góllal, hiszen Michael Boris játékosai gyorsan, szenvedélyesen futballoztak, hatalmas tempót diktálva.

REAKCIÓK

Tatabánya

Gyürki Gergely: – Az első félidei eredmény kicsit hízelgő volt ránk nézve, majd ráadásként bent maradtunk az öltözőben. A hármas cserének köszönhetően kettő kettő után ki-ki meccset sikerült a magunk javára fordítanunk.

Szeged

Michael Boris: – Hatvan percig azt játszotta a csapat, amit elterveztünk, ám ilyen az NB II, agyonnyert mérkőzést sikerült elvesztenünk.

NB II 1. FORDULÓ

TATABÁNYA–SZEGED 3–2 (0–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 1300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Ring Kevin)

TATABÁNYA: Lóth – Buna, Jagodics M., Harsányi D. – Csernik (Vida K., 80.), Szegleti, Bertus (Jelena, 52.), Katona K. (Varga D., 52.) Árvai (Vass P., 52.), Eördögh, Letenyei (Soltész B., a szünetben). Vezetőedző: Gyürki Gergely

SZEGED: Takács J. – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Varga B. (Kurdics, 66.), Márkvárt, Haris (Pruska, 85.) – Papp Á. (Sarr, 80.), Borvető, Takács-Földes (Mohos, 66.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Szegleti (55.), Jagodics M. (61.), Soltész B. (82.), ill. Varga B. (23., 49.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC