nb1.hu

Sztankovics hangja elment, Botkát itthon kiállíthatták volna – reakciók

Botka Endre a mai napig beszélget Joseph Paintsillel, akivel több párharcot vívott az első játékrészben.

A Genk elleni 0-0-s döntetlent követően az M4 Sportnak nyilatkozott Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője. A szerb tréner hangja elment a mérkőzés végére, ami nem csoda, hiszen magas hőfokon égett ezúttal is.

Fiatal erős gyors csapat volt az ellenfél. Végig harcoltunk, köszönjük a szurkolóknak a támogatást. Jó, hogy mérkőzés végén is voltak lehetőségeink.”

Sztankovics elmondta, hogy nem ez a legerősebb Ferencváros, hiszen hiányzott Varga Barnabás, Adama Traoré, vagy Muhamed Besics, ráadásul megsérült az első félidőben Ibrahim Cissé, de ennek ellenére jó eredmény a döntetlen.

Sok labdát vesztettünk, ezzel együtt gratulálok a játékosoknak, végig harcoltak, szerencsés vagyok, hogy ezzel a csapattal dolgozhatok.”

A szerb szakember azzal zárta az interjút, hogy a fókuszt meg kell tartani december közepéig, aztán lehet pihenni, valamint a magyar bajnok Ekl-csoportja elférne az Európa-ligában is, olyan erősségű.

Botka Endre sárga lapot kapott az első félidőben, majd a szünetben lecserélte Dejan Sztankovics. Úgy érezte tudta volna kezelni a helyzetet, de elismerte, hogy a figyelmeztetést követő szabálytalanságnál lehet, kiállították volna Magyarországon. A jobb oldalon leggyakrabban korábbi ferencvárosi csapattársával, Joseph Paintsillel csapott össze

Nagyon kedvelem őt, egy nagyon jó gyerek. Tudtam, hogy ő nem szereti, ha odarúgnak neki. Talán egy kicsit el tudtam bizonytalanítani a mérkőzés elején ezzel.”

A válogatott hátvédje elárulta, hogy a mai napig tartják egymással a kapcsolatot Instagramon a ghánai játékossal. Elmondása szerint többet várt a Genktől, talán kicsivel okosabbak lettünk három csoportmérkőzést követően.

A ferencvárosiak kapusa is nyilatkozott, Dibusz Dénes szerint teljesen korrekt eredményt értek el Belgiumban, nincs miért szégyenkezni.

Ma egy picit kevésbé intenzív mérkőzést próbáltunk játszani. A hétvégi (DVTK elleni) találkozó azért sokat kivett belőlünk, ráadásul hétvégén jön a Derbi, ezért igyekeztünk kicsit óvatosabban letámadni, hogy jobban bírjuk a végét.”

A hálóőrt megkérdezték azzal kapcsolatban, hogy hozzáért-e Joseph Paintsil első félidei lövéséhez, illetve készült-e külön a korábbi csapattársból.

Természetesen néztünk róla videókat, illetve voltak emlékeim róla, bár az évek alatt változott ő is, valamint a játéka is. Egy nagyon fura ívű labda volt, az elején azt hittem fölé-mellé megy, aztán éreztem, hogy menni kell érte. Hozzáértem amúgy, én toltam kapufára.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC