nb1.hu

Szörnyű kezdésről, a legnagyobb tanulságról és a jövőről is beszélt Rossi

Egyetlen pillanatát sem élvezte az Eb-nek a szövetségi kapitány.

Szerda este a grúz válogatott 2-0-s győzelemmel zárta a Portugália elleni meccset, ezzel pedig eldőlt, hogy a magyar nemzeti együttes nem játszhat nyolcaddöntőt az Európa-bajnokságon. A mieink a csoportharmadikok listáján az ötödik helyen zártak, köztudott, hogy ebben a rangsorban az első négy helyezett jutott tovább.

Marco Rossi csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, az eseményen beszélt a stresszről, a jövőről és az Eb egyik nagy tanulságáról is.

„Természetesen mindenki csalódott, hogy az elmúlt napok feszült várakozása után nem sikerült továbbjutni a nyolcaddöntőbe. Az előző Európa-bajnokságon néhány percen múlt a németek elleni siker és a továbbjutás, most gólkülönbséggel maradtunk le a nyolcaddöntőről. Mindenkit bánt a kiesés, de előre kell tekintenünk, még akkor is, ha most nagyon nehéz a jövőről beszélni. Nem kritizálom a játékosokat, megtették, amit tudtak, de páran nem voltak csúcsformában az Eb-n, bízom benne, hogy a következő sorozatokban jobb általános állapotban lesznek majd a keret tagjai. Számomra rendkívül stresszes volt ez az Európa-bajnokság, nem tudtam élvezni egyetlen pillanatát sem. A szörnyű kezdés rendkívüli módon befolyásolta a tornát, hiába jöttünk vissza a folytatásban, a hangulatot alapjaiban határozta meg a Svájc elleni első félidő. Most még nehéz a jövőről beszélni, kell néhány nap, mire leülepszenek az élmények, de remélem, hogy a csapat kivívja a következő nagy tornákon való részvétel jogát is. Az Európa-bajnokság egyik nagy tanulsága, hogy az első meccs a legfontosabb, rendkívül fontos a jó kezdés, legalább a vereség elkerülése, mi sajnos nem tudtunk pontot szerezni Svájc ellen. Sok területen lehet még fejlődni, a pálya minden részén követtünk el hibákat, de eddig is a csapatmunka hozta meg a válogatott sikereit, és ezt követően is erre lehet alapozni” – idézi a szövetségi kapitányt az mlsz.hu.

A magyar válogatottra szeptemberben már a Nemzetek Ligájában várnak mérkőzések: szeptember 7-én Németországban vizitál együttesünk, három nappal később pedig a bosnyákokat fogadják Szoboszlaiék.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC