nb1.hu

„Szóltak, hogy ilyet itt nem hordunk”- Rommens lila ingben jött az FTC-hez

A belga középpályás szerint megvoltak a lehetőségeik a Midtjylland ellen, de a csapat nem tudott élni velük.

Nagyot küzdött a Ferencváros a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, ám végül csak döntetlenre futotta a dán Midtjylland ellenében. A zöld-fehérek összesítésben 3-1-es vereséggel zárták a párharcot, így az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában folytathatják. A mérkőzés után a Fradi belga középpályása, Philippe Rommens értékelte a találkozót a vegyes zónában.

„Szerintem az első félidőben jól játszottunk, sikerült több komoly lehetőséget is kialakítanunk. Megvoltak az esélyeink a 2-0-hoz is, onnantól egy új mérkőzés kezdődött volna, de sajnos nem tudtunk élni velük” – kezdte a Ferencváros nyári szerzeménye.

„Azt gondolom ebben kell a leginkább javulnunk a következő párharcra. Be kell rúgnunk a helyzeteinket, hiszen a játékunk ma is sokáig jól működött, azzal nem volt gond, hogy helyzetbe tudjunk kerülni” – folytatta.

Philippe Rommens és a Fradi gólját szerző Ibrahim Cissé öröme (Fotó: Farkas Zsolt)

Az FTC vezetőedzője, Pascal Jansen többször is próbált belenyúlni a meccsbe, a hajrára tizenkilencre húzott lapot, és szinte teljesen felforgatta a csapatát. Szevikjan alkalmi jobbhátvédként, az addig középen szereplő Raúl Gustavo pedig balbekként szerepelt. A holland tréner mindezt egy papíron, a csereként érkező Gruber Zsomborral „postázta” el Rommens és Abu Fani számára.

„A papírra fel volt írva a tizenegy játékosunk abban a formációban, amiben a végén rohamozni próbáltunk. Nekem vissza kellett húzódnom a belső védő pozíciójába, próbáltam onnan segíteni a labdakihozatalt. Nem ez az eredeti posztom, de a korábbi évek során voltam már hasonló helyzetben. Nincs ezzel problémám, ahová az edző berak, ott próbálok minél inkább hasznos lenni a csapat számára” – emlékezett vissza a rajzra Rommens.

A belga középpályást a hétvégi, Újpest elleni mérkőzésről is kérdeztük. Rommens érdekes sztorit mesélt arról, hogyan szerzett tudomást érkezésekor a lilák elleni derbi fontosságáról.

„Tudom, hogy ez a legnagyobb rangadó a Ferencváros számára. Már az első napokban szembesültem ezzel, hiszen amikor megérkeztem a Fradihoz, lila ing volt rajtam. A többiek szóltak, hogy ilyet itt nem hordunk. Tisztában vagyok vele, hogy ez a meccs sokat jelent a szurkolók számára, remélem meg tudjuk szerezni a három pontot” – mondta

Az Európa-ligában a Ferencváros akár kellemetlen ismerőst is kaphat ellenfélül, hiszen a Klaksvík-Banja Luka párharc győztesével játszik majd a főtáblára jutásért. Annak a párharcnak az első felvonását hazai pályán 2-1-re a feröeriek nyerték.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC