nb1.hu

„Szoboszlai olyan, mint néhány éve Messi a Barcelonában”

Akkor lő gólt, amikor akar, és ezt meg is mutatta Montenegró ellen. Dibusz Dénes boldog, hogy a hajrában minden lövést megfogott.

Szoboszlai Dominikot általában a liverpooli legenda Steven Gerrardhoz szokták hasonlítani, a Magyarország-Montenegró (3-1) elleni teljesítménye után azonban egy újabb név került elő. Nem másé, mint a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messié, aki pályafutása csúcsán, az FC Barcelonában szinte akkor gólt lőtt, amikor akart.

„Pont azt mondtuk az öltözőben, hogy olyan érzése van az embernek, mint amikor néhány éve Messi a Barcelonában a top formájában volt. Amikor gondolt egyet, végigment a pályán, és gólt lőtt” – nyilatkozta a magyarok kapusa, Dibusz Dénes.

Dominik hozzá hasonlóan egy hihetetlen szintű játékos és nagyszerű vezér, aki a pályán is képes a csapat élére állni, és egyszerűen olyan extrát, kvalitást bele tud tenni a játékába, amivel húzza magával a többieket.

„De ezen kívül még eredményes is. A bolgárok elleni meccs után szerintem kicsit frusztrált volt, hogy nem sikerült betalálni, pedig ott is megvoltak a lehetőségei. De azért szerintem ma elégedett lehet a befejezéseivel és a teljesítményével.”

Dibusz Dénes
MTI-fotó: Hegedüs Róbert

A szünetben még 1-0-ra vezettek a montenegróiak, a 66. percben azonban megrázta magát Szoboszlai, és két percen belül két gólt is szerzett. Ezek után még Montenegrónak is voltak veszélyes támadásai, Dibusz bravúrjai azonban megmentették a magyar csapatot. A 93. percben aztán minden eldőlt: Szoboszlai szabadrúgása kipattant a kapusról, és Nagy Ádám állította be a 3-1-es végeredményt.

„Olyan 70-75 percig úgy nézett ki, hogy egy viszonylag nyugodt meccsem van, nem nagyon kellett játékba avatkoznom.”

Aztán hirtelen, a végefelé azért akadtak meleg szituációk a kapunk előtt. De szerencsére megúsztuk őket, sikerült mindegyik lövést hárítanom.

„Mindenki nagyon-nagy munkát végzett, sikerült a második félidőben váltanunk, még eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk. Megérdemelten nyertünk, de meg kellett szenvednünk ezért a három pontért” – mondta a Ferencváros kapusa, aki a várható folytatásról diplomatikusan fogalmazott.

„Jó pályán van a válogatott, érezhető, hogy folyamatosan fejlődünk, és egyre stabilabbak vagyunk. Meglátjuk, hogy a 2024-es év majd mit tartogat.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC