nb1.hu

Szoboszlai: Mindenki k*rva jól érzi magát, már bocsánat

A magyar válogatott csapatkapitánya próbált nyugodt maradni, bár tudja, máskor talán neki fog eldurranni az agya.

Parádés győzelmet aratott szombat este a magyar labdarúgó-válogatott, miután az idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzte 2-1-re Szerbiát. A meccs közben és a lefújás után is forrtak az indulatok, a szurkolók például poharakkal dobálták az ellenfél játékosait, Kalmár Zsolt pedig a lefújás után begyűjtött egy piros lapot. Szoboszlai Dominik, a csapatkapitány azonban igyekezett nyugodt maradni, de tisztában van vele, hogy máskor talán épp az ő agya fog eldurranni.

„Mi jobban akartuk”

„Ilyen nehéz mérkőzésre számítottunk, tudtunk, hogy nem lesz egyszerű, még akkor sem, ha itthon játszunk. Tudjuk, hogy milyen játékosokkal van tele a szerb válogatott, tudjuk, hogy a vb-n mit csináltak. Fel voltunk készülve belőlük, de mi jobban akartuk” – nyilatkozta a vegyes zónában Szoboszlai Dominik, aki ezúttal is vezére volt a magyar válogatottnak.

Marco Rossi csapata Varga Barnabás góljával szerzett vezetést a 20. percben, majd a 33. minutumban Pavlovics egyenlített. Nem tartott sokáig a szerbek öröme, hiszen Sallai Roland egy elképesztő bombagóllal 2-1-re módosította az állást. A Freiburg légiósa a lábai között engedte átpattani a labdát, majd ballal hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb oldalába. Erről azt mondta Szoboszlai, most már nem is tudja, Sallai milyen lábas.

Szoboszlai Dominik lassan már nem tudja milyen lábas Sallai Roland. Fotó: Réti Zsolt

„Százalékszámításból nem voltam olyan jó”

Ezek után két lesgólig jutottak a szerbek, és lőttek egy dupla kapufát, de Varga Barnabásnak is volt egy felhőfejese, amely szintén a kapufán landolt. „Próbáltuk minél többet tartani a labdát, de ez nem olyan egyszerű. De nekem teljesen mindegy, hogyan rúgjuk a gólokat, tőlem lehetett volna a 98. percben is egy öngól, ha azzal nyerünk, akkor azzal nyerünk.”

A diadallal a csoportját vezető magyar csapat karnyújtásnyira került a közvetlen Eb-kvalifikációhoz, egy keddi, litvániai győzelemmel az álmok valóra is válhatnak.

„Őszinte leszek, nem voltam olyan jó százalékszámításból, de nagyon úgy néz ki, hogy jó irányba haladunk. Most halljátok a zenét, boldogok vagyunk, de ugyanúgy, 100 százalékosan fogunk koncentrálni a litvániai mérkőzésre. Nem amiatt szeretnék kijutni, hogy mit játszik a másik két-három csapat, hanem azért, mert mi megnyerjük a litván meccset, és kijutunk.”

A hajrá perceiben Dibusz Dénesnek volt egy parádés védése, amely után a játékosok ünnepelni kezdték a Ferencváros kapusát. „Láttam, hogy a hosszúra ívelik, ahol Milos egy magas srácot fogott. Azt kívántam, üsse agyon Milos, vagy Dénes védje ki. Örülök, hogy sikerült kivédeni, ezért vagyunk egy csapat, mindenki segít mindenkinek.”

„Megvan a keretünk ahhoz, hogy pótoljuk Kázsét”

A 2-1-es siker Willi Orbán távollétében még inkább felértékelődik, a Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila védősor azonban jól működött. „Willi egy nagyon jó futballista, a hátsó sorban remekül szervezi a játékot, de nagyon jó a keretünk, ezért teljesen mindegy, ki játszik. Aki bekerül a csapatba, az küzd és akar, a futball pedig az akarásról szól.”

Kalmár Zsolt piros lapját így kommentálta az újdonsült liverpooli kedvenc: „Nem láttam, hogy mi történt, és remélem, hogy ezt a piros lapot valahogy meg tudjuk oldani. Nem tudtam, mi történt valójában, hogy miért kapta meg a második sárgáját. Remélem, ezzel az esettel fogunk foglalkozni majd, de megvan a keretünk ahhoz, hogy pótoljuk Kázsét. Persze, hiányozni fog, de készen vagyunk a litván meccsre.
Feszült mérkőzés volt, de a válogatott csapatkapitánya próbált végig nyugodt maradni. Fotó: Réti Zsolt

Máskor lehet, nekem fog eldurranni az agyam

Szoboszlai minden téren vállalja a felelősséget, jó vezérhez méltóan, ha kell, nyugtatja a csapatot. „Az Eb re jutás a cél, ezért ne csodálkozzon senki, hogyha egy kicsit elszabadulnak az indulatok, és magasabb a feszültség.

Én próbáltam nyugodt maradni végig, mert valakinek azért nyugodtnak is kell maradnia. De valószínű, hogy lesz olyan mérkőzés, ahol nekem fog eldurrani az agyam és másnak kell lenyugtatnia, de ezért vagyunk egy csapat, ezért imádok itt lenni, ezért jó ez a közösség, és ezért jó minden alkalommal csatlakozni a válogatotthoz.

Én, ha lehetne, minden hónapban jönnék, mert mindenki kurva jól érzi magát, már bocsánat.”

A Rózsa Sándor-koreográfia igencsak elnyerte Szoboszlai tetszését. „Olvastuk, hogy a szurkolók nagyon komoly dologgal készülnek. Ilyet még én sem éltem át, iszonyatosan nagy köszönet érte. Ez nekünk elképesztően nagy erőt ad, és értük, a szurkolókért is csináltuk ezt az egészet, mert ott vannak mögöttünk. Remélem, minél többen el tudnak jönni Litvániába.”

A litván-magyar meccset kedd este 20.45-kor rendezik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC