nb1.hu

Szoboszlai Dominik: Nem kell alattomosnak lenni, várjuk a szerbeket

Amióta ő a cséká, még nem kapott ki a Rossi-csapat. Az "új Szalai Ádámról" is beszélt, és elárulta, hány mezt hozott a szurkolóknak.

Szoboszlai Dominik hetedik alkalommal játszott csapatkapitányként, és ezek közül egyiket sem veszítette el a magyar válogatott. Vasárnap felkészülési mérkőzésen, Csehországgal játszott 1-1-es döntetlent Marco Rossi csapata a Puskás Arénában, előtte ikszelt Luxemburggal és Montenegróval, illetve legyőzte az észteket, a bolgárokat, Litvániát, legutóbb pedig Szerbiában nyert Eb-selejtezőn. A válogatott már nyolc meccse veretlen.

Nem számoljuk, viszont én magamnak számolom, hogy amióta cséká vagyok, azóta nem kaptunk ki. De ez nemcsak az én dicséretem, sőt, ez legfőképp a csapaté. Remélem, hogy még nagyon sokáig veretlenek tudunk maradni, mert akkor jövőre Eb lesz.

A válogatott tehát bombaformában van, Marco Rossi pedig egy pillanatra sem enged ki, amire bizonyíték a csehek elleni kezdő, amely csak egy helyen különbözött a szerbverő csapattól: Nagy Ádám helyet Kalmár Zsolt kezdett.

Ez lenne tehát az egyik legerősebb összeállítás?

„Ki hogy nézi. A legerősebb összeállítás nem ez volt, hiszen egy egész csapatról beszélünk, amely 21 főből áll, vagy éppen annyiból, ahány játékost behív a főnök. Teljesen mindegy, ki játszik, hiszen megvan ugyanaz a minőség, hogy bárki pályára léphessen kezdőként. Mindenki a maximumot nyújtotta a pályán, még akkor is, ha nem volt meg most a győzelem. De ez egy jó tanuló meccs volt, sokat lehet meríteni belőle, hogy az itthoni szerb meccsre jól felkészüljünk” – válaszolta vasárnap este az NB1.hu kérdésére Szoboszlai.

A válogatott idén hat meccsen nyolc gólt szerzett, és csak kettőt kapott. És úgy tűnik, már Szalai Ádám helyettesét sem kell keresni, hiszen Varga Barnabás személyében megtalálta a megfelelő csatárt Marco Rossi.

„Barni kifejezetten jó formában van, Sallai Roli is csinálja a dolgát, én is csinálom a dolgom, de az is, aki bejön a padról. Idővel minden jó, jobb lesz, és reméljük, hogy így tudjuk folytatni” – vélekedik a 22 éves játékos, aki szerint semmi meglepő nincs abban, hogy egy-egy elpuskázott helyzet után dühösen reagált.

Ez normális dolog, bárkinél előfordulhat ez, lásd Milost, bár ő alapból egy ilyen típusú srác. Vannak meccsek, helyzetek, szituációk, amikor az ember mérgesebb vagy idegesebb, de ez hozzátartozik a futballhoz.

Szoboszlai Dominik magyar válogatott fotó: Réti Zsolt
Fotó: Réti Zsolt

Szoboszlainak a csehek csapatkapitánnyal, Tomás Soucekkel volt egy kemény összecsapása, az ellenfél játékosa szintén Angliában légióskodik. Három hét múlva épp a West Hamet fogadja a Liverpool. „Ez benne van, ebből is látszik, hogy nincsen barátságos mérkőzés. Ahogy Milosnak is beléptek, durva volt, de ha ez a milosos belépő a 60. percben történik, akkor mi sem így állunk hozzá az egész meccshez, hanem kicsit keményebben. De nem kell alattomosnak lenni, de keménynek igen, nem szabad megijedni. Úgyhogy, várjuk a szerbeket.

Jó volt a Puskásban Szoboszlai-drukkernek lenni

Sok kisgyerek a liverpooliak legújabb sztárja miatt jött ki a meccsre, aki készült is, hogy boldoggá tehesse egyre növekvő rajongótáborát.

Nagyon örülök, hogy itt voltak, ezért több mezt hoztam a meccsre, hogy ne csak egy kisgyereknek vagy egy felnőttnek tudjak örömet okozni, hanem hétnek.

A magyar válogatott a csoportmeccsek felénél tíz ponttal az élen áll. Egy hónap múlva a szerbeket fogadja, majd Litvániába utazik. November közepén előbb Bulgáriában vendégszerepel, majd Montenegrót fogadja. „Sose vagyok elégedett, mindig lehet jobban csinálni mindent, mindig lehet tanulni, és a következő mérkőzésre jobban felkészülni, új dolgokat tanulni. Ebből a mérkőzésből is le fogjuk vonni a tanulságokat, és úgy várjuk a szerbeket, hogy itthon tartsuk a három pontot.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC