nb1.hu

Szoboszlai Dominik elárulta, mi kell a bajnoki cím megszerzéséhez

A Liverpool 2-1-re legyőzte a Brightont vasárnap, Szoboszlai Dominik 94 percig volt a pályán.

Szoboszlai kulcspasszának köszönhetően gólhátrányból fordított a Liverpool

A magyar válogatott csapatkapitánya a találkozó után a sportal.hu-nak adott interjújában elmondta, ismerős érzés volt számára a korán bekapott gól.

„Nem ideális kezdés, de ebben az idényben néhányszor már eljátszottuk, hogy hátrányból jövünk vissza és fordítunk. Megint ez volt a forgatókönyv, és bár nem volt egyszerű, végül csak begyűjtöttük a három pontot.”

A 23 éves középpályás elárulta, hogy a Manchester City-Arsenal rangadón a döntetlenért szorított, aminek köszönhetően a Liverpool ismét a tabella élére ugrott.

Kilenc bajnoki van hátra, az első helyen állunk, vagyis a saját kezünkben van a sorsunk. Ha mostantól egyszer sem hibázunk, miénk lesz aranyérem. Meccsről meccsre haladunk, egyelőre nem érdemes távolabb tekinteni a csütörtöki, Sheffield elleni bajnokinál.

A besűrűsödött élmezőnyben a bajnoki aranyért folytatott harcot Szoboszlai nem titkoltan kedveli.

„Ez nekem is új helyzet, az biztos. A Salzburg annyira kimagaslik az osztrák Bundesligából, hogy a bajnoki cím borítékolható volt, a Lipcsével pedig a két Német Kupa-győzelem mellett többnyire a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért küzdöttünk a bajnokságban. Ezzel szemben most a Ligakupa megnyerése után hajtunk a bajnoki címre és az Európa-liga-serlegre. Új szituáció – de nagyon élvezem.”

Szoboszlai Dominik szerint kiélezett küzdelem vár rájuk, de ez az érzés számára egyáltalán nem új.

„Az utolsó kilenc meccs valóban felér egy fináléval, de a nyomás ősszel is ott van rajtad: ha kétszer kikapsz, máris hat pontra leszakadhatsz a vetélytársaktól. Ezzel együtt a hátralévő kilenc fordulóban minden találkozónak úgy kell nekifutni, mintha az utolsó lenne. Az Arsenal vasárnapi pontvesztése után legalább már nem kell arra törekednünk, hogy a kilenc meccs egyikén tizenhat gólt szerezzünk.”

A Liverpool csütörtökön a sereghajtó Sheffield Unitedet látja vendégül a Premier League következő fordulójában.

„Egy tűzgolyó a semmiből, ami káoszt teremtett!” – Klopp kiemelte Szoboszlai átadását

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC