nb1.hu

Szinte biztosan kihagyja az Eb-t a Bayern BL-győztes német támadója

Serge Gnabry a BL-elődöntőben sérült meg.

Elszakadt az izom a bal combjában Serge Gnabrynak, a Bayern München német válogatott labdarúgójának, aki emiatt szinte biztosan nem léphet pályára a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, melyen a Nationalelf az A csoportban a magyar, a skót és a svájci nemzeti együttessel találkozik – írja az MTI.

A Bayern pénteken közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a 28 éves támadó a Real Madrid elleni, 2-1-re elveszített szerdai Bajnokok Ligája-elődöntőben szenvedte el a sérülést, és a müncheniek hátralévő két Bundesliga-meccsén biztosan nem játszhat. A klub – amelyben az idény végéig Thomas Tuchel vezetőedző segítőjeként Lőw Zsolt is dolgozik – azt nem közölte, hogy várhatóan mennyi időt vesz majd igénybe Gnabry felépülése, de a sérülés jellegéből adódóan erre bizonyosan több hétre lesz szüksége a szélsőnek, aki a mostani idényben sokat hagyott ki különböző okokból.

Gnabry legutóbb tavaly novemberben játszott a német válogatottban, azelőtt csípőproblémai, majd alkartörés miatt nem tudott futballozni, három mérkőzést pedig izomsérülés miatt kellett kihagynia. Februárban ugyan visszatért a pályára, de áprilisban ismét kéthetes kényszerpihenője volt.

A németek a június 14-i nyitómérkőzésen a skótokkal játszanak, majd június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal csapnak össze az Eb-n. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány a jövő héten hozza nyilvánosságra a Nationalelf bő keretét, a kontinensviadal házigazdája június 3-án Ukrajnával, június 7-én pedig Görögországgal játszik felkészülési mérkőzést.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC