nb1.hu

Szerződéshosszabbítás a felcsútiaknál, kölcsönadás lehet a ZTE-nél

A DVSC tehetségei Spanyolországban bizonyíthatnak.

PUSKÁS AKADÉMIA

Szerződést hosszabbított Posztobányi Patrikkal a felcsúti együttes – ezt a klub a hivatalos oldalán jelentette be:

„Újabb Puskás-növendékkel hosszabbítottunk szerződést, Posztobányi Patrik 2026 nyaráig kötelezte el magát a Puskás Akadémia FC-hez. A mindössze húszéves, sokszoros korosztályos válogatott középpályás 2021 őszén klubunk színeiben a Gyirmót elleni győztes összecsapáson mutatkozott be az NB I-ben, előtte másodosztályú partnercsapatunkat, az Aqvital FC Csákvárt erősítette – másfél szezonnyi kölcsönjátéka során negyvenszer lépett pályára az NB II-ben, két gólt is jegyzett. 2022 tavaszán Zalaegerszegre került kölcsönbe, s kék-fehér szerelésben hatszor futhatott ki az élvonal gyepére. A 2022/2023-as idényt már újból NB I-es csapatunkkal kezdte meg, a PAFC színeiben a Ferencváros elleni szezonnyitón kezdett először bajnoki mérkőzésen (érdekesség, hogy a ZTE színeiben is a Fradi ellen volt először kezdő). 2022 augusztusában súlyos térdsérülést szenvedett, hosszas rehabilitáció várt rá. Ám most már újra a gyepen edz, s pár hét múlva a csapathoz is visszatérhet, sőt, tehetséges fiatal játékosunk a hosszabbítás után alighanem hamarosan tovább gyűjtögetheti az NB I-es játékperceket.

 

Felemelő érzés, hogy hosszabbíthatok, jól esik a klub támogatása, az, hogy a lábadozásom idején is végig mellettem állt mindenki, és hogy a felépülésem után is hosszú távon számítanak rám – mondta el honlapunknak Posztobányi Patrik. – Ezután csak még keményebben fogok dolgozni, azon leszek, hogy mihamarabb visszatérhessek, és pályára léphessek, a csapatban is megküzdök majd a helyemért. Sokat tanultam a sérülésemből, ezentúl jobban vigyázok magamra. Embert próbáló volt ez a fél év, de hála a szeretteimnek és a csapatnak most már túlvagyok rajta. Sokat köszönhetek Szoszónak, akivel együtt végeztük a rehabilitációs munkát. Ő pontosan tudta, mit érzek, min megyek keresztül, hiszen hasonló cipőben járt, épp ezért minden mélypontról ki tudott segíteni. Ha kellett, megnyugtatott, ha kellett, felvidított. Így azért sokkal könnyebb volt. Amellett, hogy hamarosan visszatérhetek a csapathoz, a mostani hosszabbítás feltette az i-re a pontot. Köszönöm a klubnak a bizalmat.”

 

Posztorbányi értékét a Transfermarkt 125 ezer euróra becsüli. Az NB I-ben eddig 8 mérkőzésen jutott szóhoz. A negyedik helyen álló Puskás Akadémia pénteken a Vasast fogadja az NB I-ben.

DVSC

A Loki két fiatal tehetsége, Horváth Zalán és Balogh T. Márk a Villarrealnál készülhet néhány napot. Az ifjú játékosok mellett Gulácsi Bence és Kolozsi Gergő is Spanyolországba utazhat. Íme a DVSC bejelentése:

„A DVSC Labdarúgó Akadémia és a spanyol topklub, a Villarreal CF együttműködésének köszönhetően vasárnap egy hétre Spanyolországba utazhat, és a Villarreal vendégeként szerezhet tapasztalatokat a DVSC LA két játékosa, Horváth Zalán és Balogh T. Márk, valamint Gulácsi Bence vezető elemző edző és Kolozsi Gergő tréner.

– Ez nagyszerű lehetőség az akadémiánknak, amely egyértelműen a Villarreal együttesével való együttműködésnek köszönhető. A közös munka hosszabb távon is lehetőséget biztosít a fejlődésre – szögezte le Makray Balázs, az akadémia ügyvezetője.

 

 Gratulálok Zalánnak, Márknak, Gulácsi Bence vezető elemző edzőnek és Kolozsi Gergő edzőnek: ez a kemény munkájuk eredménye. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű lehetőség a fiúknak, hogy kipróbálják magukat egy olyan magas szintű klubban, mint a Villarreal, hogy megmérettessenek, tanuljanak és megerősödjenek. Biztos vagyok benne, hogy Zalán és Márk becsülettel képviseli majd a Lokit – mondta a DVSC klubigazgatója, Hayk Hovakimyan.

 

Mint ismert, a Villarreal három szakembere már 2022 októbere óta a pallagi edzőcentrumban dolgozik, folyamatosak a szakmai konzultációk és elemzések, a most utazó játékosokat is közösen választották ki a magyar és a spanyol edzők. A mostani lehetőséget további alkalmak követik majd.”

A 17 esztendős Horváth a mostani idényben 8 NB III-as meccsen lépett pályára. A DVSC második csapatát ezeken a meccseken három góllal segítette. A 14 éves Balogh T. Márk az U15-ös és az U16-os csapatban bizonyíthatott.

Az ötödik DVSC az NB I-ben szombaton a MOL Fehérvár otthonában vizitál.

ZTE

A zte_1920 nevű Instagram-oldal szerint Boros Zsombort a szlovén másodosztályban szereplő Naftának adja kölcsön a ZTE.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ZTE_1920 (@zte_1920) által megosztott bejegyzés

A 17 esztendős Boros az idei idényben 18 harmadosztályú bajnokin játszott a ZTE II-ben. A statisztikai lapján öt gól szerepel, legutóbb a III. Kerület kapuját vette be.

A Nafta a szlovén másodosztályban az ötödik helyen áll. A csapat 18 meccsen 28 pontot szerzett.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek