nb1.hu

Szerb szélsőt igazolt a Puskás Akadémia, komoly változások a Haladásnál

Újra Viktória FC néven fut a vasi együttes.

A Puskás Akadémia női csapata a héten elkezdte a labdás edzéseket és bejelentette első nyári igazolását. Milana Knezevic posztját tekintve balszélső, a 25 éves szerb szélső a legutóbbi szezonban a szegedi St. Mihály mezében hét gólig jutott a bajnokságban. Volt már szerb bajnok, sőt, a válogatottban is bemutatkozott korábban, illetve futsal Eb-n is szerepelt.

Egy névrokona már alaposan letette névjegyét Felcsúton, a horvát Josip Knezevic a Puskás Akadémia FC történetének egyik legjobb játékosa volt. Milana egy évre írt alá a tavalyi bronzérmeshez.

Megkezdte a felkészülést a 2024/25-ös női NB I-es labdarúgó-bajnokságra az immáron újra Viktória FC néven szereplő vasi együttes. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének határozata megszületett: a Haladás Viktóriától visszakerült az NB I-es jog az anyaegyesületbe, az 1993-ban alapított Viktória FC-be, így Markó Edina vezetőedző együttese ismét Viktória FC néven szerepel. A név tehát régi-új, a 2023/24-es bajnokságot a 6. helyen záró szombathelyi csapat kerete pedig ezen a nyáron is átalakult.

Varga Barbara és Szalay Júlia téli búcsúja után nyáron újabb nyolc játékos távozott – egyikük csak ideiglenesen: Marlo Sweatman, Ana-Maria Vladulescu, Németh Adél, Kránicz Viktória, Feketevízi Tímea más csapatban folytatja pályafutását, míg Nagypál Fatima csípőproblémái miatt abbahagyta a futballt, Balogh Henrietta pedig az Illés Akadémián edzősködik és mellette olykor besegít a csapatnak is. Kováts Anna az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait, de ő tavasszal visszatér és akkor ismét számíthatunk rá.

A Viktória FC új szerzeménye az Astra U19-es válogatott kapusa, Schvirján Dóra és Soroksárról érkezett a korábban U17-es válogatott jobb oldali középpályás, Czakó Zoé. Az Illés Akadémiáról Kocsi Petra, Pálfy Barbara, Mesterházy Ivett, Szabó Liliána és Csombor Luca került fel az első csapathoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC