nb1.hu

Szemben a kritikákkal: kiállt a törökök kapitánya az Inter sztárja mellett

Látta a fejlődés jeleit.

Vincenzo Montella, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzés elszenvedett 1-0-s vereség után értékelt. Montella kifejezte elégedettségét csapata teljesítményével, kiemelve, hogy a török csapat jelentős fejlődést mutatott az előző, Wales elleni találkozóhoz képest. A kapitány szerint a mérkőzés kiegyenlített volt, és bár a második félidő elején kapott büntető megváltoztatta a játék menetét, a török válogatott pozitív képet festett.

Montella különös figyelmet fordított Hakan Calhanoglu teljesítményére, aki ellen kritikákat fogalmaztak meg az elmúlt hetekben. A kapitány dicsérte az Inter középpályásának a játékát, méltatva érettségét, tempó-szabályozó képességét, és azt, hogy képes a mérkőzések során a legfontosabb labdákat megjátszani. Montella nem értett egyet a kritikákkal, amelyek szerinte nem tükrözik a valóságot.

Lehet, hogy Marco Rossi kő-papír-ollózni fog

Értékelése során Montella arra is kitért, hogy a következő mérkőzésük Ausztria ellen lesz, de még nem tudja megmondani, milyen kezdőcsapattal állnak majd fel. Hangsúlyozta, hogy szükség van a meccs kiértékelésére, annak érdekében, hogy a csapat a lehető legjobban teljesíthessen a következő összecsapáson. A török kapitány optimizmusát fejezte ki csapata jövőbeli teljesítményével kapcsolatban, kiemelve, hogy Magyarország ellen jobb teljesítményt mutatott, mint korábban, ami pozitív előjel a közelgő kihívásaikra nézve.

Legfontosabbnak azt nevezte meg a pénteki összecsapással kapcsolatban, hogy a

A magyaroknak sokkal kevesebb lehetőségük volt, mint a korábbi találkozóikon.

JEGYZŐKÖNYV
EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Magyarország–Törökország 1–0 (0–0)

Budapest, Puskás Aréna, 58 000 néző. V: Frankowski (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Styles, 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 61.) – Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 80.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (Baris Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.). Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella
Gólszerző: Szoboszlai (48. – 11-esből)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC