nb1.hu

Szeged-Trabzonspor: Trezeguet büntetett a legvégén

Az egyik szem sír, a másik nevet!

Borvető Áron góljával sokáig vezetett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a hajrában azonban fordított a hétszeres török bajnok Trabzonspor és megnyerte a Szent Gellért Fórumban rendezett felkészülési mérkőzést.

ÖSSZEFOGLALÓ

Michael Boris, a Szeged vezetőedzője sérülés miatt Papp Áron és Palincsár Martin játékára sem számíthatott. A szegedi sajtóosztály jelentése szerint a 19. percben Haris Attila és Könczey Márk játszott össze a jobb oldalon, majd utóbbi középre nyeste a labdát, amit Borvető Áron védője szorításában szép mozdulattal a hosszú alsóba csúsztatott. (1-0)

A 83. percben góllá érett a vendégek nyomása. Bal oldalról érkező beadást Umut Bozok becsúszva a hazaiak kapujába sodort. (1-1)

Az egyenlítést követően nagyobb kockázatvállalással támadtak a szegediek a győzelem érdekében. Hanyecz Bence játékvezető négy percet hosszabbított, a 93. percben pedig a hazaiak fellazult védelmére szélsebes kontrát vezető Trabzonspor Trezeguet góljával fordított és megnyerte a mérkőzést. (1-2)

Michael Boris értékelése

„Nem szeretek veszíteni! Jó dolgokat láthattunk, különösen az első hatvan perc során. Kidolgoztunk néhány ígéretes lehetőséget és emellett kompaktan védekeztünk. Egy órányi játék alatt a Trabzonnak nem volt tiszta helyzete, nekünk pedig igen. Úgy hiszem, egy-két hét múlva hasonló helyzetben már megszeretnénk a második gólt. Edzőmérkőzésről lévén szó, nem játszhattunk végig ugyanazzal a tizenegy játékossal. A cseréket követően kissé megbomlott a szervezettségünk és a magasságunkból is veszítettünk, ez pedig a pontrúgásoknál gondot jelentett. A második kapott gól abszolút elkerülhető lett volna.

Két perccel a vége előtt nem veszíthetünk így labdát a középpályán. A győztes mentalitás felépítésén dolgozunk. Mindenki nyerni szeretett volna, különösen egy olyan jó csapat ellen, mint a Trabzonspor. Az egyik szemem sír, a másik nevet.

Szeged- Trabzonspor 1-2

Szeged-Csanád GA:

Takács J. – Könczey, Szilágyi, Horváth M., Tóth B., Haris, Márkvárt, Varga Gy., Gajdos, Takács-Földes O., Borvető. Csere: Onódi – Gera, Sándor M., Pejovics, Szitai B., Magyar, Pataki, Sarr, Mohos, Nagy D., Pruska D., Óvári. Vezetőedző: Michael Boris.

Trabzonspor:

Taha Tepe – S. Asan, S. Yilmaz, S. Denswil, B. Barisic, J. Lundstram, K. Sen, O. Tufan, E. Visca, M. Orsic, E. Destan. Csere: O. Cevikkan – S. Malkocoglu, R. Baniya, A. Bosluk, E. Elmah, B. Mendy, E. Bardhi, U. Günes, C. Canak, Trezeguet, U. Bozok, A. Yildurum, M. Akpinar, G. Gürpüz, V, Sönmezsoy, Z. Bulut. Vezetőedző: Abdullah Avci.

Gólszerző: Borvető (19.) ill. Bozok (83.), Trezeguet (90+3.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC