nb1.hu

Szabó István: a bronznak már nem tudtunk volna úgy örülni

A Kecskemét vezetőedzője beszélt a következő szezon céljairól is.

Felejthetetlen és nem utolsó sorban történelmi tettet hajtott végre az Kecskemét azzal, hogy újoncként a második helyen zárt az NB I-ben. A sikerek nagyban köszönhetőek a lila-fehérek vezetőedzőjének Szabó Istvánnak, aki a szezon értékelése mellett, a jövőbeni célokról is beszélt a klub hivatalos oldalának

 

Az év edzőjének járó díjat Marco Rossitól vehette át

“Nagyon jó érzés természetesen, mely váratlanul ért, ennek annyi előszele volt, hogy az MLSZ kiküldött egy kérdőíveket, melyet nekem is ki kellett töltenem, én is voksoltam a kollégákra. Nagyra értékelem a díjat, mert a labdarúgásban dolgozó játékosok, szakemberek döntöttek. Egyéni díj, de ezt nem kaphattam volna meg, ha nincs ilyen csodálatos csapatom, szakmai stábom, illetve egy ilyen kitűnő vezetés mellett működő klubom. Marco Rossi egy karizmatikus személyiség, csodálatos munkát végez a válogatottnál. Régóta figyelem a munkásságát, hiszen Bence fiam a Honvéd játékosa volt már, amikor ott bajnok lett. Utánozni nem szeretném semmiképpen, mert a habitusunk teljesen más, a taktikai fejlettsége viszont példaértékű, a taktika pedig nagyon fontos szerepet kap nálunk is. Nagyszerű érzés, hogy egy jelenlegi szövetségi kapitány őszintén gratulál egy ilyen címhez.”

 

Egy ilyen szezon után a bronzérem csalódás lett volna

“Ahogy telt az idő, talán a bajnokság utolsó harmadában kicsit nehezebben kezelték ezt a helyzetet a játékosok. Szinte a negyedik fordulótól a második helyen álltunk, így a végén már csalódásként élte volna meg a társaság, ha lecsúszunk onnan. Úgy vettem észre, hogy szó szerint nem tudnánk örülni a bronzéremnek, mert ilyen habitusú mindenki, a klubvezetéstől át a játékosokig, hogy ha meg lehet szerezni valamit, akkor azt tegyük meg. Ott éreztem egy kis bizonytalanságot, mert az utolsó öt körben már érezhető volt a társaságon a fáradtság is, sok problémával küzdöttünk. Amikor kellett, akkor viszont megmutatta a karakterét ez a társaság, begyűjtöttük a fontos pontokat a Ferencváros és a Kisvárda ellen is. Összességében tehát teljesen megérdemelt az ezüstérmünk.”

 

Nincs sok idő a pihenésre

“A játékosok orvosi és speciális felmérésekkel kezdenek, a közös munkát június 19-én indul. Két hétig itthon, majd egy hétig a szokásos szlovén edzőtáborban dolgozunk. Közben már kiderül, kivel találkozunk a nemzetközi kupában. Nyolc edzőmeccset terveztünk, abból négy biztosan külföldi edzőpartner ellen lesz, unatkozni tehát nem fogunk. Július 27-én aztán a tervek szerint az Európa-konferencialigában indul számunkra a szezon, majd rá két napra már kezdődik is az NB I-es bajnokság. Nehéz őszre számítok, de ezeket a pillanatokat ki kell élvezni, mert nemzetközi kupában, az NB I-ben és a Magyar Kupában is helyt kell állnunk. Sem szakmailag, sem más szempontok alapján nem könnyű ez, ám annál motiválóbb, mert ez egy pozitív nyomás. Próbálunk felkészülni erre a vezetéssel és a csapattal, hogy megint sikeres évet zárjunk.”

 

A következő év is sikeres lehet

“Szerintem a felkészülés negyedik vagy ötödik hetében lehet erre a kérdésre visszatérni, akkor már az edzőmeccsek és az addig elvégzett munka tudatában jobban lehet látni, hogy mire képes a csapat. Amennyiben együtt tud maradni a keret, illetve tudunk erősíteni, akkor sikeres évünk lehet, hiszen fiatal, motivált és fejlődőképes keretünk van, persze számolni kell azzal is egy átigazolási időszakban, hogy mi van akkor, ha meghatározó játékos távozna. Jelenleg még teljes a keretünk, így optimistán várom a nyarat. Bízom benne, hogy a következő szezonban is erős keretünk lehet.”

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC