nb1.hu

Sigér Dávid: Úgy éreztem magam a Loki ellen, mint a gyerek, aki visszakapta a játékát

Október óta először volt újra kezdő a Fradi középpályása. 

Ahogy arról vasárnap már beszámoltunk, a Ferencváros idegenben 2-0-ra legyőzte a Debrecent az NB I 21. fordulójában. A sikerből kivette a részét Sigér Dávid is, aki hosszú idő után újra kezdőként kapott lehetőséget a zöld-fehéreknél. A 32 éves középpályás a klub hivatalos oldalának adott interjút, hogy hogyan élte meg a Loki elleni bajnokit.

 

Október 16. óta először volt kezdő Sigér Dávid

“Felemelő érzés volt, bizonyos pillanatokban úgy éreztem magam a meccs közben, mint egy gyerek, aki visszakapta a játékát. Amellett, hogy maximálisan koncentráltan vártam a mérkőzést, nagyon-nagyon emelkedett hangulatban voltam előtte. Az elmúlt időszakban semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy tétmérkőzésen újra a kezdőtizenegyben legyek. Ráadásul egy jó hangulatú mérkőzésen, Debrecenben kaptam esélyt erre, a családom is ki tudott látogatni – mintha minden összeállt volna. Ez egy tökéletes pillanat volt arra, hogy valamit vissza is kapjak abból, amit nap mint nap beleteszek.”

Két döntetlen után nyert újra a Fradi

“Jól játszott a csapat. Ehhez kellett több minden is: egyrészt az, hogy az elmúlt időszakban nem jöttek úgy az eredmények, ahogy szerettük volna, másrészt az, hogy végre a több kialakított helyzetből tudtunk már az első félidőben is gólra váltani egyet. Ez kulcsfontosságú volt. Egy jó formában lévő Debrecenre készültünk, egész héten, folyamatosan elmondták ezt nekünk. Sokkal jobb egy olyan mérkőzésre készülni, amikor tudod, hogy nagyobb kihívás vár rád. Szerintem a debreceniek is úgy készültek, hogy elkapnak minket otthon, ráadásul Dzsudzsák Balázsnak a 100. bajnoki mérkőzése volt a vasárnapi, emiatt az ellenfél részéről is ünnepi alkalom lehetett a találkozó. Szerintem ezért is hozta a mérkőzés azt, amit láthattunk, nem egy kapuja elé behúzódó, hanem egy önbizalomtól duzzadó ellenfelet kaptunk, aki próbált támadásokat építeni. Örülök, hogy egy ilyen meccsen tudtam én is játszani, hiszen teljesen mást kíván meg tőlünk is egy olyan párharc, amikor nem felállt védelem ellen kell játszani. A pálya minősége is kifogástalan volt, dicséret illeti az ottaniakat, hiszen ez is emelte a futball minőségét.”

Még mindig a csapat hasznára tud válni

“Mindig az volt a filozófiám, hogy az edzésen amennyire csak lehet, megpróbálom kitolni a határaimat, hogy amikor eljön a mérkőzés, ne szenvedjek majd amiatt, hogy nem tudok megoldani valamit, mert nincs erőnlétem. Régen is így edzettem, most is így edzek. Ami sokkal nehezebb az elmúlt időszakban, az a mentális része a dolognak. Rengeteg mindennel meg kell küzdeni ilyenkor, sok mindent el kell tudni fogadni, de mégis hinni kell a pozitív, jó dolgokban, reménykedni, hogy eljön egy olyan pillanat, mint a vasárnapi meccs is, amivel nemcsak magamnak, hanem másoknak is tudom bizonyítani, hogy azért vagyok még mindig a Fradiban, mert még a csapat hasznára tudok válni, csak az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kaptam arra, hogy azt megmutassam.”

 

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek