nb1.hu

Rutinos magyar válogatott támadóval erősít a Vidi – hivatalos

A korábbi gólkirály visszatért az NB I-be.

Korábban írtunk róla, hogy Holender Filip visszatérhet a magyar élvonalba.

Két NB I-es csapat is érdeklődik a Vasas 16-szoros magyar válogatott támadója iránt

A Fehérvár FC és a Vasas FC megállapodásának értelmében a Vidinél kölcsönben folytatja a szélsőként és támadóként is bevethető 30 éves magyar válogatott labdarúgó, olvasható a fehérvári klub honlapján.

A magyar-szerb kettős állampolgárságú Holender Filip 1994. július 27-én született Kragujevacban. Szülővárosában kezdett futballozni, majd 2009-ben igazolt a Budapest Honvédhez. A korosztályos csapatokat végigjárva 2013. március 8-án egy Paks elleni bajnokin debütált az élvonalban. A kispestiekkel bajnoki címet nyert a 2016/17-es szezonban, a 2018/19-es évadban pedig 16 góllal az NB I gólkirálya lett az FTC-s Davide Lanzafaméval holtversenyben.

2019-ben Svájcba, az FC Lugano együtteséhez igazolt, ahol 27 bajnokin 5 góllal segítette csapatát. A 2020/21-es szezonban a belgrádi Partizanhoz került kölcsönbe, ahol a bajnokságban 26 mérkőzésen 9 gólt szerzett, a szerbek pedig végleg megvásárolták a játékjogát. A Partizánnal két bajnoki- és egy kupa-ezüstöt nyert. 2022 nyarán tért vissza Magyarországra, a Vasas FC igazolta le. Első szezonjában a fővárosi piros-kékek színeiben 30 NB I-es mérkőzésen 8 gólt szerzett, 2023/24-ben, az NB II-ben pedig 30 meccsen 5 gólt lőtt.

A magyar válogatottban 2018 novemberében, a Finnország elleni Nemzetek Ligája összecsapáson mutatkozott be. A nemzeti csapatban eddig 16 mérkőzésen lépett pályára, egy gólt szerzett.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC