nb1.hu

Révész Attilának igaza van, de nem csak Csertői Aurél miatt

Akár csúcsrangadó is lehetne vasárnap.

Az előző bajnokságban még NB I-es csapatok mérkőznek meg egymással vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A hatodik helyen álló, ám a második, feljutást érő helytől mindössze egy ponttal lemaradó Kisvárda Mezőkövesdre látogat. A Mezőkövesd eddig csak egyszer győzött, és 4 pontjával jelenleg az utolsó helyen áll. Egy hete Tóth Mihályt Csertői Aurél váltotta a kispadon.

Mindkét együttes a Magyar Kupában készült a rendkívül fontos bajnokira. A Mezőkövesd 3-1-es győzelmet aratott a Csákvár ellen. A sikeres bemutatkozás mellett azért is volt jelentős ez a diadal Csertőiék számára, mert egy stabil NB II-es csapatot sikerült legyőzniük. A mérkőzésről így nyilatkozott a vezetőedző:

Jól álltunk hozzá a meccshez, pedig nagyon nehéz pályán kellett játszanunk, folyamatosan szakadó esőben. Végig uraltuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, amelyeket sikerült is kihasználni. Úgy gondolom, a továbbjutásunk teljesen megérdemelt volt.”

A Kisvárda idegenbe utazott, cserébe NB III-as ellenféllel mérkőzött meg. A III. Kerületi TVE elleni találkozón nem született gól, a várdaiak tizenegyesekkel jutottak tovább. Aleksandar Jovicic kiállítása miatt a vendégek a 68. perctől kezdve emberhátrányban játszottak. A lefújás után Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója nem is fogta vissza magát:

Gratulálok a szervezetten játszó hazaiaknak! Ha eddig gondjaink voltak a kondíciónkkal, akkor az emberhátrányos küzdelem során mindenki megszerezhette a hiányzó erőt. Sok hasznos dolgot tapasztaltunk, jó, hogy ez éles helyzetben mutatkozott meg, mert hétközben nem mindig lehet észrevenni ezeket. Nagyon sok területen kell még fejlődnünk, már a következő bajnoki mérkőzésre is.”

Révésznek igaza van. A Kisvárdának fejlődnie kell, ha lépést akar tartani a feljutásért küzdő csapatokkal. Ehhez meg az egyik legtaktikusabb magyar edző ellen kell sikeresen felkészítenie a csapatát.

A Mezőkövesd, amely jelenleg az NB II egyik legnagyobb meglepetését okozó, éllovas Szentlőrinc és a második helyen álló Kozármisleny remek szereplése mellett, egyelőre a bennmaradásért küzd.

Egyik csapatnál sem így tervezték a rajtot…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC