nb1.hu

Retardált játékosok nehézsége, kispesti remény – ez történt az NB1.hu kibeszélő műsorában

Ezúttal Rósa Dénes korábbi válogatott labdarúgó, Paunoch Péter játékosügynök, Szente Vajk Jászai Mari-díjas rendező és Apjok Gergely, a Hidegkúti SC alelnöke voltak a Hétközi forduló vendégei, akik kibeszélték a Honvéd helyzetét, szó volt arról, hogy elég lehet-e a válogatott meghívóhoz 15 gól, illetve véleményt mondtak Mátyus János „trükkjéről” is.

 

Négy hónap után nyert a Kispest

Hat nyeretlenül megvívott bajnoki után nyert újra NB I-es meccset a Honvéd, amely a felcsútiakat győzte le 3-1-re. Paunoch Péter elmondta: „A Honvédnak most lesz a legnehezebb bennmaradnia, mert a mostani a legkiegyensúlyozottabb bajnokság az utóbbi években.”

Egy olyan akadémia van mögöttük, ami azért kiált, hogy ezeket a játékosokat használják.

„Kicsit olyan ez, mint ami a 90-es években volt a számítógépekkel: annyi minden volt rajtuk, hogy inkább resetelt az ember” – utalt Szente Vajk arra, hogy egy NB I-es kiesés kényszerhelyzetbe is hozhatná a kispestieket az újrakezdést illetően. De a ‘Puskás, a musical’ rendezője hozzátette, hogy szurkol a Kispest bennmaradásáért, mert szolidarít a tradicionális klubokkal.

A Hétközi forduló vendégei arra jutottak, hogy a győzelem összességében lendületet adhat a kispestieknek, és ha így folytatják, akár a középmezőnyben is találhatja magát a csapat.

 

Mit jelent, hogy retardált?

28 évesen esélye van a válogatott kerettagságra Varga Barnabásnak. Az NB I-es góllövőlistát vezető paksi támadóról azt mondta ügynöke, Paunoch Péter a Nemzeti Sportnak, hogy Barnabás retardált gyereknek számított, és itthon nem vették észre a tehetségét.

A retardáltra szakkifejezésként tekintettem, lévén az akceleráltnak (biológiailag fejlettebb) az ellentéte

– tisztázta a súlyosnak tűnő kijelentés valódi jelentését a játékosügynök a Hétközi forduló stúdiójában. „Nekem picit az volt meglepő, hogy Ausztriában korábban nem látták meg benne azt, ami benne van.”

Rósa Dénes a saját karrierjét hozta fel példaként: „Én is későn érő voltam. Nálam is az volt, hogy kicsi voltam, elküldtek, elment a kedvem a játéktól, elküldtek dzsúdózni. Meglett a jótékony hatása: mindenkit megvertem. Megvan ez a nehézsége egy nem akcelerált gyereknek, de ma már szerencsére összetettebb ennél a labdarúgás felépítése.”

 

Mátyus és a Budafok

Egyetlen nem NB I-es csapatként a Budafok is ott van a legjobb négy között a Magyar Kupában, miután 2-0-ra nyert a Kisvárda elleni negyeddöntő mérkőzésen. A másodosztályú csapatot irányító Mátyus János a végén még elengedett egy felé guruló labdát is a lábai között, amiért a kisvárdaiak kiakadtak, mivel nem tudták gyorsan elvégezni a bedobásukat.

„Miért fogná meg? A Kisvárdát edző Török úr sem fogta volna meg” – reagált Mátyus mozdulatára Apjok Gergely, aki sok hasonló konfliktus szemtanúja volt BLASZ-pályafutása során.

A beszélgetés során felmerült, hogy hány néző lenne a Puskás Arénában, ha a PAFC és a Budafok jutna be a Magyar Kupa döntőjébe. Apjok Gergely szerint abban az esetben, ha ez a két csapat játszaná a finálét, érdemes lehet kisebb stadionba vinni a meccset, amivel a többiek nem értettek egyet. „Fantasztikus ott lenni a Puskásban. Remélem, nem lesz kongó üresség a stadionban, de ha igen, akkor legyen úgy. Ezt az élményt akkor se vegyük el a játékosoktól.” Szente Vajk hozzátette: „Nagy varázsa van annak a stadionnak, ott kell vívni a kuapdöntőt. Angliában is a Wembleyben van.”

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC