nb1.hu

Rasszista botrány: a német szövetségi kapitány kifakadt a közmédia felmérésén

Kimmich sem hagyta szó nélkül.

1304 véletlenszerűen kiválasztott emberrel végzett felháborodást keltő kérdésekkel közvélemény-kutatást az ARD. A német közmédia az egyik dokumentumfilmjéhez gyűjtött anyagot, ami szerdán kerül képernyőre. A megkérdezettek 21 százaléka azt a választ adta az ARD felmérésén, hogy jobban szeretné, ha több fehér bőrű játékos játszana a német válogatottban.

A Bayern München 84-szeres német válogatott játékosa, Joshua Kimmich kifakadt.

„Ez abszolút nonszensz. A labdarúgás pont egy olyan sportág, ami a különböző nemzetiségű, bőrszínű és vallású embereket közelebb hozza egymáshoz. Ez a mi csapatunknál is így van. Nagyon sok játékos hiányozna, ha nem lennének itt.”

Ez egy rasszista felmérés, ilyennek nincs helye az öltözőkben. A hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt teljesen abszurd egy ilyen kérdést feltenni, amikor az összefogás lenne a cél.”

A német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann is felháborodott, hogy egy ilyen felmérésre egyáltalán sor kerülhetett.

„Úgy érzem, lassan fel kéne ébrednünk. Őrültség, hogy szemet hunyunk a rasszizmus felett. Bizarrnak tartom, hogy mindannyian azért megyünk nyaralni, hogy más kultúrákat megismerjünk, aztán amikor mások jönnek ide, akkor panaszkodunk. Remélem soha többé nem hallok ilyen sz@r felmérésről.”

Néhány héttel ezelőtt a nemzeti csapat felszerelését gyártó Adidas megtiltotta a szurkolóknak a 44-es számmal ellátott német mez viseletét.

Német válogatott: döntöttek a nagy vitákat generáló mezről

A német válogatott hétfőn Ukrajnával, pénteken pedig Görögországgal játszik felkészülési mérkőzést. Az Európa-bajnokság június 14-én a Németország-Skócia találkozóval indul, Nagelsmann együttese Magyarország nemzeti csapata ellen június 19-én lép pályára, Stuttgartban.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC