nb1.hu

Rangos díjat zsebelt be hazájában Csercseszov

Magasra tette a lécet a szezonban az orosz szakember.

Nem mindennapi elismerésben volt része a Ferencváros vezetőedzőjének, Sztanyiszlav Csercseszovnak. Az orosz szakembert választották meg hazájában a legjobb külföldön dolgozó edzőnek. 

 

“A legjobb külföldön dolgozó edzőnek választották a csapatunkat az Európa Liga-nyolcaddöntőbe vezető trénert. A hétvégén díjazták az orosz labdarúgó Premjer Liga (RPL) legjobbjait, de emellett több különdíj is átadásra került, egyikben klubunk vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov is érdekelt volt. Férfi labdarúgóinkkal a 34. bajnoki címet begyűjtő és a gárdát 48 év után a kupatavaszba, egész pontosan UEFA Európa Liga-nyolcaddöntőig vezető mesterünket választották a szakemberek, újságírók és szurkolók szavazatai alapján a legjobb külföldön dolgozó orosz vezetőedzőnek. Csercseszov többek között a kazah szövetségi kapitányt, valamint a szlovén, lett, észt, üzbég és azeri bajnokságban tevékenykedő kollégáit előzte meg a voksoláson.

– Egyértelmű, nehéz szezon volt, sok meccsel, edzéssel, nehéz helyzetekkel, de ezek számunkra fontos pillanatok voltak. Egy edzői tanfolyamon ilyen helyzetekkel nem találkozik az ember. Fontos volt megtalálni sok ilyen helyzetben a megfelelő megoldást, volt, amikor ez nem bizonyult lehetségesnek. De a legfontosabb, hogy a csapat nagyon tisztességesen nézett ki az európai porondon, és persze az, hogy bajnokok lettünk. A megszerzett tapasztalat is nagyon fontos. 63 meccsünk volt ebben a szezonban, azt hiszem. Tehát egy jó, tanulságos szezonon vagyunk túl – mondta Csercseszov. – A következő szezonban a bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája csoportkörébe akarunk jutni. Nem lesz könnyű, de meg akarjuk csinálni.

A nyári pihenését töltő Csercseszov személyesen vette át a díjat a moszkvai gálán, ahol többek között korábbi kapusa, Igor Akinfejev is elismerést kapott, ő lett a bajnokság legjobb hálóőre. – Igazi példakép az orosz játékosok számára – jelentette ki a korábbi orosz szövetségi kapitány Csercseszov, aki a díjátadó volt Akinfejev esetében, de a szintén elismerésben részesülő Artyom Dzjubáról is beszélt. – Örülök, hogy jól érzi magát a Lokomotiv Moszkvában. Tartjuk a kapcsolatot, majd’ minden gólja, vagy jó meccse után gratuláltam neki. Erősödött vele a Lokomotiv, mindig veszélyes a kapura, nem véletlenül játszattam a válogatottban rendszeresen” – olvasható a fradi.hu-n.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC