nb1.hu

Rajtol az NB I: az FTC és a többiek

Pénteken már két mérkőzésen is szurkolhatunk.

Péntek délután két mérkőzéssel végre elrajtol az OTP Bank Liga. A szakértők és a közvélemény döntő többsége egyetért abban, hogy a bajnokság megnyerésére csak egy csapatnak van esélye: a címvédő Ferencvárosnak. A többi gárda között alig van különbség, így a dobogóért és a bennmaradásért is hatalmas harc várható. Nézzük, mi várható az első fordulóban.

PÉNTEK

ZTE-MTK 18.00

A Zalaegerszeg nem ért el sikereket a legfontosabb edzőmeccsein. Ezt Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője is elismerte, ugyanakkor hozzátette a zaol.hu-nak adott nyilatkozatában, hogy a mutatott játékkal elégedett volt. Fontos szempont, hogy a csapatjátékot nemcsak a támadások, hanem a védekezés is meghatározza. Az ellenfelek sem alakítottak ki sok helyzetet ellenük, ami pozitívum, de a helyzetkihasználásban még javulniuk kell. A sikeres rajthoz és a további eredményes szerepléshez ezen minél előbb változtatniuk kell.

Az MTK újoncként a nyolcadik helyen zárta az előző bajnokságot, és egy pillanatig sem fenyegette a kiesés veszélye. Az állandóság nagy erőssége lehet Horváth Dávid csapatának, és az is, hogy egyelőre csak két új játékost kell beépíteni a kezdőcsapatba. Ilja Beriasvili a védekezésben, míg Róbert Polievka a támadásokban lehet meghatározó. Az, hogy eddig csak ketten érkeztek, jelzi, hogy a klub vezetői valóban csak olyan játékosokat kívánnak szerződtetni, akik hasznosak lehetnek a (kezdő)csapat számára.

Nyíregyháza-ETO 20.15

A Nyíregyháza esélyesként indult az előző NB II-es bajnokságban a feljutásra, amit végül teljesen megérdemelten teljesített, sőt, még a bajnokságot is simán megnyerte. A legfontosabb, hogy Tímár Krisztián vezetőedző maradt a posztján, annak ellenére, hogy sokan már Újpestre igazoltatták a tehetséges szakvezetőt. Ahogyan várható volt, érkeztek légiósok is, de mióta Fekete Tivadar a sportigazgató, a klub nem igazán nyúlt mellé az új szerzeményeivel.

Az ETO-t, akárcsak az NB II-ben maradt Vasast, az előző másodosztályú bajnokság legnagyobb esélyesének tartották. A győrieknek a kiemelkedő anyagi lehetőségeik miatt azzal sem kellett foglalkozniuk, hogy ne szerepeltessenek légiósokat a Merkantil Bank Ligában. A klubvezetők a nyári átigazolási szezonban is a balkáni vonal mellett tették le a voksukat. Az első meccs mindkét csapat számára sorsdöntő lehet, mert az újoncok esetében az egymás elleni mérkőzések különösen fontosak a biztos bennmaradásért folytatott harcban.

VASÁRNAP

DVTK-Paks 18.50

Újoncként biztosan maradt bent az élvonalban a DVTK az előző szezonban. A diósgyőri csapatnak az ország egyik legjobb szurkolótábora van, amely az otthoni, pokoli hangulatú meccsek mellett idegenben is hatalmas segítséget nyújt. A nyáron tehetséges magyar játékosok is érkeztek Diósgyőrbe, ami nagy öröm mindenki számára. Sántha Gergely elnök a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy fontos, hogy Vladimir Radenkovics maradt a vezetőedző. Sántha azt is kiemelte, hogy ahhoz, hogy éremesélyesek legyenek, a környékbeli cégektől nagyobb segítségre lenne szükségük, hogy anyagilag is megközelíthessék a toronymagas bajnokesélyes FTC közvetlen üldözőit.

A Paks a Corvinul elleni hazai 4-0-s vereség után szárnyal. A játékosokon újra érezni azt a csapategységet és szenvedélyes elszántságot, ami a második helyhez és a kupagyőzelemhez segítette őket az előző szezonban. Könyves Norbert távozott a Vasashoz, de az értékek eddig Pakson maradtak. Ötvös Bence személyében az egyik legjobb magyar játékos érkezett a legjobb magyar edző csapatába.

Szavazás: ki lesz az NB I bajnoka és gólkirálya, kik esnek ki?

KTE-Fehérvár 18.50

Szabó István, a KTE vezetőedzője a hét elején kijelentette, hogy a Torino által visszarendelt Horváth Krisztofer helyettesítésére Kovács Barnabás érkezett, aki minőségi erősítésnek tekinthető. Emellett dicsérte a többi szerzeményt is, akik mindannyian magyarok, amiért külön elismerés jár a Kecskemétnek. A centerpálya talaja fel lett újítva, így még élvezetesebbek lehetnek a KTE hazai mérkőzései.

Pető Tamás személyében az egyik legtehetségesebb magyar edző kezébe került a szakmai irányítás Fehérvár FC-nél. A klub az ukrán-magyar Bohdan Melnik mellett csak tehetséges magyar játékosokat szerződtetett. A Vidinél betartják majd az MLSZ által ajánlott magyar fiatalok szerepeltetését is, így teljesül a szurkolók régi vágya, hogy minél több magyar tehetség kapjon lehetőséget. Kérdés, hogy a hétközi, azeri kalandtúra mennyit vett ki a játékosokból.

Újpest-Puskás Akadémia 18.50

Hatalmas várakozás előzi meg az Újpest szereplését. A klub szurkolói már arról álmodoznak, hogy kedvenceik az FTC első számú kihívói lesznek. Ez is a cél, de Ratatics Péter elnök őszintén és többször is elmondta, hogy szerinte erre még pár évet várni kell. A lilák jól erősítettek a nyáron, de kérdés, hogy elegendő játékos van-e a keretben a kívánt eredmények eléréséhez. Az átigazolási időszak még több mint egy hónapig tart. A Viditől megszerzett Bartosz Grzelak vezetőedző viszont a csapatépítés nagymestere.

A Puskás Akadémiát az új bajnokságban már nem erősíti néhány olyan játékos, akik eddig rendszeresen játszottak, viszont az állandóság továbbra is nagy erőssége lehet Hornyák Zsolt csapatának. A felcsútiak esélyesek arra, hogy jövő nyáron is kijussanak a nemzetközi színtérre. Hornyák nemcsak az állandóság szimbóluma az NB I-ben, hanem frappáns, szókimondó nyilatkozatairól is ismert.

A dobogóra pályázó DVSC és a bajnoki cím legnagyobb esélyesének számító FTC csatájára december 4-én kerül sor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC