nb1.hu

Potyogtak a gólok a hosszabbításban, Ambrose lett a meccs hőse

Vancsa Zalán együttese nem jutott fel a belga első osztályba.

A belga élvonalba jutás volt a tét a Jupiler League osztályozójának döntőjében. A Kortrijk–Lommel párharc első mérkőzését az első osztályú csapat nyerte 1-0-ra idegenben, vasárnap kora délután rendezték a visszavágót. A Lommel SK kezdőcsapatában ismét ott volt Vancsa Zalán.

A 4. percben Arthur Sales az alapvonal sarkától egy remek csel után centerezett, egy hazai védő Vancsa elöl mentett, de Diego Rosa a hozzá pattant labdát higgadtan gurította a hálóba. Az első félidőben többet tett a második gól megszerzéséért a Lommel, de komolyabb gólhelyzetet a Kortrijk tudott kialakítani. A második félidő elején Avenatti léc alá tartó fejesét bravúrral védte Ivezic. A csereként beállt montenegrói kapus pár perccel később már tehetetlen volt, de az uruguayi erőcsatár gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Ezután leszakadt az ég, a zuhogó eső miatt megállt a játék és közel 20 percre a játékosok elhagyták a pályát.

Mivel nem született több gól a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás. A 96. percben az egyre növekvő hazai nyomás góllá érett, Ambrose fejelt az addig remekül védő Ivezic lábai között a kapuba. Két percre rá emberhátrányba került a Lommel, majd a guadeloupei válogatott megszerezte saját maga és a csapata második gólját. A 104. percben Schoofs büntetőből szépített, majd újra vezetést szerzett a Kortrijk: Ambrose lövését még védte Ivezic, a kipattanót a csapatkapitány, João Silva pofozta a hálóba. Ambrose harmadik góljával dőlt el minden, 4-2-re nyertek a hazaiak.

A fordításnak köszönhetően a Kortrijk marad a belga élvonalban, míg a Lommel jövőre is a másodosztályban folytatja. Vancsa Zalán végigjátszotta a mérkőzést.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC