nb1.hu

Pintér Attila visszatérése: rendbe kellett tenni a nyíregyházi fejeket

Mindkét szakvezető elmondta a véleményét.

Nagy küzdelmet hozott a Vasas és a Nyíregyháza összecsapása a Magyar Kupa 3. fordulójában. Az angyalföldiek már az első félidőben eldönthették volna a továbbjutást Urblík József gyönyörű gólja után, azonban Eppel Márton egyéni villanásával egyenlített a fordulást követően. A mérkőzés kiegyenlítetté vált, és a hosszabbítás második félideje ismét a hazaiaké volt.

EZ TÖRTÉNT

Ahogy arra számítani lehetett, hatalmas csatát hozott az NB II harmadik helyezettje, a Vasas, és az NB I tizenegyedik helyén álló Nyíregyháza párharca. Osztálykülönbség gyakorlatilag nem mutatkozott meg. Olyannyira nem, hogy a hazaiak már az első félidőben eldönthették volna a továbbjutás sorsát Urblík József látványos találata után. Radó András megszokott büntetőjét Tóth Balázs hárította a 45. percben.

Drámai meccsen esett ki Pintér Attila a Vasassal a Magyar Kupából

A fordulást követően Eppel Márton nagyszerűen vette át Nagy Barnabás bal oldali beadását, majd higgadtan a kapuba lőtt. Ezután a mérkőzés még feszültebbé vált, bár a hosszabbítás második félideje ismét a hazai csapatnak kedvezett. A 11-esek drámai küzdelmet hoztak. Végül a Spari nyerte meg 7-6-ra.

A találkozó lefújása után a két vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

PINTÉR ATTILA

„Mindkét csapat nyerni akart. Amit ma a Vasas futballozott, az egy ilyen kupamérkőzésen kimagasló volt. Az első félidőben három-négy olyan lehetőségünk volt, amikkel eldönthettük volna a továbbjutást. A fordulás után is uraltuk a játékot, és ott is megvoltak a helyzeteink, akárcsak a hosszabbításban. A futball viszont ilyen: aki nem használja ki a lehetőségeit, az könnyen megbűnhődhet. Nem panaszkodhatok a játékosaimra, fantasztikus, ahogy játszottak. Amit ebben az egy hétben át tudtunk nekik adni, azt viszontláttam a pályán. Mondtam nekik, hogy ezen az úton kell továbbhaladnunk, mert csak így lehetünk eredményesek.”

„A játékunkkal azt próbáltuk megvalósítani, amivel az NB II-ben is sikeresek akarunk lenni. Tudom, hogy a másodosztály teljesen más, és sokszor másfajta játékra lesz szükség. Erre is megpróbálunk felkészülni. Ha ez a mentalitás megmarad, jó úton járunk.

Nagyon köszönjük a szurkolóknak a biztatást, talán rég nem volt ilyen hangos szurkolás a Fáy utcában. Minél több drukkerre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. A játékosaimnak pedig még egyszer köszönöm a hozzáállást. Gratulálok a Nyíregyházának a továbbjutáshoz.”

TÍMÁR KRISZTIÁN

„Nagyon izgalmas, igazi kupameccset láthatott a közönség. Tudtuk, hogy nehéz, kiélezett küzdelem lesz, mert mostanában ilyen jellegű mérkőzéseket játszunk a Vasas ellen. Az első félidőben nyújtott teljesítménnyel nem vagyok elégedett. A szünetben meg is mondtam a játékosaimnak, hogy ez kevés lesz. A Vasas több góllal is vezethetett volna. A második félidőben viszont rendbe tettük a fejeket, más szellemiséggel jöttünk ki. Ez már sokkal jobban tetszett. Számítottunk rá, hogy a Vasas játékstílusa változni fog, direktebb lesz, és ezt egész jól kezeltük. Ugyanakkor sajnos túl mélyen kezdtünk focizni, nem mentünk eleget az ellenfél kapuja felé, ami nem elfogadható. Ezen próbáltam változtatni, ezért kértem a csapattól, hogy kezdjünk el igazán játszani, ne csak oldalpasszokkal próbálkozzunk. Szerencsére a srácok figyeltek.

A második félidőben már látszott, hogy mindent beleadtunk a továbbjutásért. A Vasas nagyon megnehezítette a dolgunkat, de büszke vagyok a csapatra. A szünetben is mondtam nekik, hogy hasonló helyzetből már felálltunk korábban, és most is sikerült. Erőt tudunk meríteni ebből a továbbjutásból. Tavaly is így kezdődött a kupamenetelésünk, és végül az elődöntőig jutottunk. Ez a mérkőzés azonban sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi. Nem szabad ilyen lagymatagon kezdenünk. Külön ki kell emelnem Tóth Balázst, aki először védett a Szpariban, és két tizenegyest is hárított. Ez kulcsfontosságú volt, és önbizalmat sugárzott. Örülök, hogy így sikerült bemutatkoznia.”

„Volt már példa arra, hogy kétgólos hátrányból fordítottunk, például a Gyirmót ellen, amikor 4-2-re nyertünk. Nem gondolom, hogy feladtuk volna a küzdelmet. Sokszor az az érzésem, hogy saját magunkat győzzük le. Pár hónapja a Vasas még hatalmas riválisunk volt, de most már egy osztállyal feljebb játszunk. Az első félidőben nem álltunk bele elég keményen, ami elfogadhatatlan. Egy-két játékos teljesítménye langyos volt, ezért szükség volt a szemléletváltásra a szünetben. De gratulálok a Vasasnak, jól játszottak, és sok párharcot megnyertek. Sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!”

Nehéz feladat vár ránk a bajnokságban, hiszen készülünk a Debrecen elleni rangadóra. Ilyen félidőnyi előnyt nem engedhetünk meg a DVSC ellen. Le fogjuk vonni a megfelelő tanulságokat.”

EMLÉKEZTETŐ

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Vasas FC (NB II)–Nyíregyháza 1–1, 11-esekkel: 6–7

Vasas: Kiss M. – Ódor, Otigba, Iyinbor (Lehoczky 103.), Doktorics (Deutsch, 85.) – Szánthó (Vida, 63.), Urblík, Hidi M. (Cseke, 91.), Rácz – Radó (Könyves, 77.), Tóth M. Vezetőedző: Pintér Attila

Nyíregyháza Spartacus FC: Tóth B. – Jokics (Keresztes 102.), Alaxai (Gengeliczki 81.), Baki, Leoni (Nagy B., a szünetben) – Keita, Toma (Kvekveszkiri 87.) – Navrátil,Gresó (Pinte, a szünetben), Kovácsréti – Eppel (Ramos, 68.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

G.: Urblík (8.), ill. Eppel (58.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC