nb1.hu

Példátlan tettet hajthat végre a ZTE a Fradi ellen – meccstörténelem

 

Az NB1.hu a 6. fordulóból a ZTE-Ferencváros mérkőzést választotta a kiemeltnek. A két klub nagy közös múlttal rendelkezik, a szurkolás mindkét részről legendás szokott lenni, most pedig különösen érdekes meccsnek nézünk elébe, hiszen a zalaegerszegiek öt meccs után egy győzelemmel és négy vereséggel a tabella utolsó előtti helyén állnak, a Ferencváros pedig a Klaksvík elleni BL-sokk után gyakorlatilag a Konferencia-liga csoportkörében érezheti magát, emellett a bajnokságban háromból kettőt nyert.

Az, hogy a keddi szurkolói ankét mennyire érezteti a hatását Zalaegerszegen, csak vasárnap derül ki, mindenesetre komoly szavak hangoztak el – erről itt írtunk:

ZTE: kőkemény üzenet Végh Gábortól és Sallói Istvántól a szurkolóknak

A felek eddig 80 bajnoki mérkőzésen találkoztak a közös történelmük során. Ebből 21 döntetlen mellett 43-at a Fradi, 16-ot a ZTE nyert meg.

Ha csak a 21. századot nézzük, példátlan tettet hajthatnak végre a zalaegerszegiek: egyszer sem nyertek hazai pályán zsinórban kétszer a Fradi ellen, sőt, az idegenbeli meccseket is figyelembe véve mindössze egyszer, 2001 nyarán született két ZTE-siker egymást követően. Mivel a legutóbbi, március 19-i találkozót a ZTE nyerte 1-0-ra Meshack góljával, erre most itt a lehetőség.

A leggólgazdagabb, egyben az egyik legőrültebb meccsig 12 évet kell visszapörgetnünk. 2011. május 10-én a ZTE Szalai, Balázs és Turkovs góljával 27 perc után már 3-0-ra vezetett az Albert Flórián Stadionban, és hiába szépített Schembri, az első félidőben még Kamber is betalált, így a zalaegerszegiek 4-1-es előnnyel vonulhattak a félidőre. A második játékrész viszont teljesen a Fradié volt, Pölöskey, Heinz és Schembri pedig visszahozta 4-4-re a meccset. Annak a szezonnak a végén a Fehérvár lett a bajnok, a Paks a második, a ZTE-t két ponttal megelőző Fradi pedig a harmadik.

Az utóbbi időszakban játszottak még egy nyolcgólos meccset egymással: 2022 májusában a Fradi 3-0-s félidő után 5-3-ra nyert a Groupamában. Érdekesség, hogy az akkori zalaegerszegi gólszerzők közül egyikük sem játszik már a klubnál (Tajti és Zsóri), a Fraditól pedig azóta már távozott Boli és a visszavonult Marin is.

A ZTE-Ferencváros mérkőzés vasárnap 17:15-kor kezdődik a ZTE Arénában.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC