nb1.hu

Pazar gólt lőtt a Liverpoolnak a fiatal magyar középpályás – videó

Farkas Patrik betalált az angol U18-as első osztályú labdarúgó-bajnokságban, ráadásul korábbi csapatának lőtt szépségdíjas gólt. A 17 éves magyar középpályás a Blackburn Rovers korosztályos csapatánál pallérozódik.

Farkas Patrikot 2021 májusában igazolta le a Liverpool FC a kecskeméti akadémiáról, akit nem sokkal később néhány évvel fiatalabb testvére, Farkas Erik Leonárd is követett Angliába. Farkas Patrik a Liverpooltól 2022 nyarán a Blackburn Rovershez szerződött.

(Farkas Patrik 2022 augusztusában került a Blackburn Rovers akadémiájához. Fotó: rovers.co.uk)

Az akkor még csak 14 éves magyar középpályás 15 mérkőzésen pályára lépett az U18-as Premier League-ben. Farkas Patrik novemberben ünnepelte a 17. születésnapját és 2025 nyaráig tartó profi szerződést kapott a jelenleg a Championshipben szereplő klubtól.

Farkas Patrik az idei szezonban már 8-szor kapott játéklehetőséget és február elején a Middlesbrough elleni 1-1, valamint a Liverpool elleni 5-1-es vereség alkalmával is gólt szerzett. Korábbi csapatában még mindig ott focizik a jelenleg 14 éves öccse, Erik. Farkas Patrik felkészülési mérkőzésen már többször pályára lépett a magyar U17-es és U18-as válogatottban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC