nb1.hu

Paks-Kecskemét: elmaradt a gólzápor a viharos szélben

Nehezen birkóztak meg a játékosok az időjárási körülményekkel.

Paks-Kecskemét 0-0 (0-0)

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: A VIHAROS IDŐJÁRÁS

Befolyásoló tényező volt a egész mérkőzés alatt a viharos szél. Az ívelések, indítások, de még a pontrúgások elvégzése is nehézséget okozott a labdarúgóknak. A játék minőségének egyértelműen nem tett jót ez a szélsőséges időjárási viszontagság. 

 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: BELÉNYESI KAPUFÁJA

A 96. percben szögletet végezhetett el a Kecskemét. A beadás Belényesi Csaba fejét találta meg, aki kapura továbbította a labdát. A játékszer végül a jobb kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. A hazai védők és a kapus verve volt, kis szerencsével az utolsó másodpercekben nyerhette volna meg a találkozót a lila-fehér együttes.

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Paksi FC-Kecskeméti TE 0-0

Paks, 1197 néző, v.: Farkas

sárga lap: Haraszti (77.), illetve Hadaró (47.), Tóth B. (65.), Vágó (84.), Zeke (96.)

Paksi FC: Nagy G. – Papp, Kinyik, Kádár, Osváth – Bőle (Skribek, 72.), Windecker, Haraszti (Balogh B., 79.) – Sajbán, Varga Ba., Szabó B. (Hahn, 67.)

Kecskeméti TE: Varga Be. – Szabó A., Rjasko, Belényesi – Nagy K. (Katona M., 94.), Vágó, Szuhodovszki (Polyák, 94.), Banó-Szabó (Meszhi, 87.), Hadaró (Zeke, 78.) – Katona B. (Horváth K., a szünetben), Tóth B.

 

Az MTI beszámolója:

A viharos erejű szélben rendezett összecsapás elején egyértelműen a Paks irányított, de a fölénye meddőnek bizonyult, tíz perc után pedig kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Többnyire mezőnyjáték zajlott a pályán, a csapatok nem igazán tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, annak ellenére többször kézből rúgták ki a labdát a kapusok, hogy azt rendre visszafújta a szél. Az első félidő egyetlen izgalmas pillanatát Haraszti lövése jelentette, melyet a vendégkapus tolt kapufára.

A térfélcserét követően nőtt az iram, és – elsősorban a hazaiaknak köszönhetően – valamivel több ígéretes akciót is láthatott a közönség, azonban komoly helyzetek ebben a periódusban sem voltak. Az újoncként második helyen álló Kecskemét támadásban semmit sem tudott kezdeni az ellenfelével, így jószerivel kizárólag Varga Bencének akadt dolga a kapuban. Mivel a lila-fehérek védekezésben viszont szervezetten futballoztak, így a gól nélküli döntetlent meg tudták őrizni a lefújásig, sőt, a hosszabbításban egy szögletet követően majdnem a győztes gólt is megszerezték, de Belényesi közeli próbálkozása a kapufán csattant.

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az NB I 19. fordulójában a Paks együttese Debrecenbe látogat, míg a Kecskemét hazai pályán fogadja a Budapest Honvédot.

Nem mindennap látható színesítette a mérkőzést

Nem csak az ellenféllel, de a viharos széllel is küzdöttek a csapatok

Megosztás:
Kapcsolódó hírek