nb1.hu

Ötgólos meccset játszottak a Real Madriddal a Puskás Akadémia fiataljai – reakció

Nagy csatát vívtak a spanyol fővárosban, ahol Puskás Ferenc egykori jó barátja is fogadta őket.

Szerdán a Real Madrid vendégeként lépett pályára a Puskás Akadémia U19-es csapata. A felcsútiak jelentése szerint szoros csatát hozott a meccs, ahol végül 3-2-re a spanyolok nyertek:

 

„A hagyományokhoz híven az U19-es játékosok idén is elutazhattak Madridba, hogy összemérjék tudásukat a királyiak hasonló korú fiataljaival, ahogy Puskás Ferenc egykori klubja is tiszteletét teszi a Puskás–Suzuki-kupákon. A mostani túrán a városnézés és a Real komplexumainak megtekintése mellett természetesen a két korosztályos csapat közötti barátságos meccs jelentette a fő programot. A találkozó előtt Tóth-Zele József, Puskás egykori jó barátja, a királyiak volt utánpótlásedzője is fogadta fiainkat, aki az alapítás óta tanácsadóként is segítette akadémiánkat.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a csapat Puskás madridi szobrához is ellátogatott, később pedig természetesen mindenki a meccs lázában égett. Ami a találkozót illeti, idén is igazán egyenrangú partnerei voltunk a Real U19-es csapatának. A félidőben 2–1 volt az állás, végül pedig ugyanilyen minimális különbséggel bár, de a spanyolok nyertek (3–2). Ezzel együtt természetesen hatalmas élménnyel gazdagodhattak Kern Martinék. Reméljük, az idei PSK-n az U17-es csapat is hasonlóan kiegyenlített csatát vív majd a hozzánk látogató blanchókkal.

U19-es felkészülési mérkőzés

Real Madrid–Puskás Akadémia 3–2 (2–1)

Gól: Jablonszkij, Szabari

Összeállítás:

Perczel – Koch, Vajda, Umathum, Bányai – Juricic, Kern, Vékony – Szabari, Piscsur, Jablonszkij

Pályára lépett: Somfalvi, Oszadcsij, Kubicsek, Barkóczy, Pataki, Bontás

Körtvélyesi István edző így számolt be az élményekről:

„Nagyon várták az utazást a játékosok. Kedden állt össze a csapat teljes kerete, az utolsó gyakorlásokon pedig már érezhető volt, hogy nagyon motiváltak a srácok. Tegnap este értünk Madridba, ahol nagyon jó hotel és vacsora várt minket. Ma videóelemzéssel kezdtünk, hogy kellően szemléltetni tudjuk az ellenfél várható játékát. Így felkészülten érkeztünk a Real edzőközpontjába. Rendkívüli körülményekkel és barátsággal fogadtak minket. A mérkőzés nagyon lendületesen indult. Taktikailag azt kaptuk, amire számítottunk. A hazai csapat a sztenderd, elmozgó játékrendszerét hozta, amit egyéni megoldásokkal és technikai villanásokkal fűszerezett. Mi az olykor megmutatkozó egyéni fölényüket szervezett játékkal ellensúlyoztuk. Több helyzetünk is volt, de sajnos nem sikerült mindet gólra váltani. Két nagyon szép gólt így is szereztünk átmenetből, és a játékot is bátran felvállaltuk, kellő hatékonysággal futballoztunk. Nagyon hasznos mérkőzés volt mindenki számára, hiszen nem minden nap játszik az ember ilyen minőségi ellenféllel. 

A csütörtöki nap városnézéssel és egyéb közös programokkal telt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC