nb1.hu

Osztrák élcsapatot vert az FTC, a hajrában nyert az MTK

A Simple Női Liga élcsapatai felkészülési meccseket játszottak.

A St. Pölten ellen elszenvedett vereséget követően a második nemzetközi felkészülési mérkőzését játszotta az FTC női labdarúgócsapata szombaton. Az osztrák bajnokság tabellájának második helyén álló First Vienna ellen kétgólos győzelmet aratott Albert Flórián együttese.

12 perc elteltével Ott adott remek labdát Kubassovának, aki jobbról lőtt a hálóba. A 27. percben egy nagyszerű egyéni megoldás után McFarland talált a kapuba, már az első félidőben kialakítva a végeredményt.

First Vienna FC 1894 –  FTC-Telekom 0-2 (0-2)
Gólok: Kubassova, McFarland
FTC: Kosztics – Ott, Demeter, Gődér, Hubbard – Fenyvesi, Edwards – Nagy, Túróczy, McFarland – Kubassova. Cserék: Major, Németh, Bozsik, Diószegi, Gégény, Csigi, Czellér, Nagy V. Vezetőedző: Albert Flórián

Szombat délután a negyedik edzőmérkőzését játszotta az MTK női együttese. A Spartak Myjava és az USV Neulengbach elleni 4-1-es sikerek, valamint a First Vienna FC 1894 elleni 1-1-es döntetlen után az osztrák bajnokság legutóbbi kiírását ötödikként záró FK Austria Wien volt a kék-fehérek ellenfele.

A 16. percben Moser volt eredményes egy szöglet után, majd tíz percre rá Vágó tekert 25 méterről a kimozduló kapus fölött a hálóba. A 42. percben egy beadást követően a nyáron igazolt Molnár 11 méterről, kapásból bombázott Haidner kapujába. A fordulást követően a csereként pályára lépő Schäfer egyenlített, majd a 84. percben Murár büntetőjét védte az osztrák csapat kapusa. A 90. percben javított az MTK 18 éves tehetsége, a kimozduló kapust átemelve a megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

FK Austria Wien – MTK Budapest  2-3 (1-2)
Gólok: Moser (16.), Schäfer (51.), illetve Vágó (26.), Molnár (42.), Murár (90.)
MTK: Varga – Legendás, Bokor, Palama, Pataki – Farádi-Szabó, Barkóczi, Vágó – Szabó M., Zágor, Molnár. Cserék: Erős, Borzák, Farkas P., Tenyei-Tóth, László, Vajda, Siklér, Mészáros, Murár. Vezetőedző: Makrai László

Hétvégén, az ausztriai edzőtáborban először az osztrák Bergheim, majd egy nappal később a cseh Slovácko csapatával találkozott a Puskás Akadémia női labdarúgócsapata. Az első mérkőzésen egy büntetőből szerzett góllal szenvedtek vereséget a felcsútiak, a második viadalon Szurovceva találatával nyert a PAFC.

FC Bergheim – Puskás Akadémia FC  1-0 (1-0)
1. FC Slovácko – Puskás Akadémia FC  0-1 (0-0)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC