nb1.hu

Osztályozó: edzőt válthatott a Nyíregyháza

Osztályozót kellett játszania az NB II-ben maradásért a Nyíregyházának. A Szpari végül meghosszabbította a tagságát, mert az első mérkőzésen elért 0-0 után pályaválasztóként (Kisvárdán volt a meccs) 1-0-ra legyőzte a Veszprémet.

A két találkozónak viszont volt egy érdekessége, mégpedig az, hogy már nem Fekete Tivadar sportigazgató irányította a nyírségieket, ráadásul nem is ő értékelt a mérkőzések után.

Még december 12-én történt, hogy a Nyíregyháza hivatalosan is bejelentette, hogy Fekete Tivadar lett a sportigazgatója. Fekete korábban Pécsett és az FTC-nél is dolgozott utánpótlás-edzőként, utána a Szentlőrinc sportigazgatója lett.

Amikor a Szpari kinevezte, székfoglalója egyik legfontosabb tétele a következő volt: „Mindig szerettem a kihívásokat, ezért is fogadtam el a Nyíregyháza megkeresését, mert egy nagy múlttal rendelkező klub, mely évek óta nem éri el azt az eredményt, melyet a szurkolók, a tulajdonos szeretne. Én azért jöttem, hogy ezen változtassak.”

Nos, a Szpari végül ugye osztályozóra kényszerült, akárcsak a BVSC ellen végül elbukó Szentlőrinc.

Fekete a sportigazgatói állása mellett március 24-én vette át a vezetőedzői feladatokat, segítőjének Lengyel Rolandot hívta az U19-es csapat éléről, aki korábban már irányította a Szparit. Innentől kezdve az MLSZ adatbankjában Lengyel úgy szerepelt, mint vezetőedző, Fekete meg mint kit manager, ami nagyjából a szertárost jelenti, de utóbbi pozícióban nem kell végzettség ahhoz, hogy valaki a kispadon lehessen a mérkőzéseken.

Miután Fekete átvette a vezetőedzői stafétabotot, az MLSZ adatbankja szerint mindegyik bajnokin a kispadra volt nevezve. Ezek közül az utolsó fordulóban lejátszott, Szeged ellen (3-1-re győztek a vendégek) mérkőzést mutatjuk meg, ami után, akárcsak addig, Fekete nyilatkozott a klubhonlap és a megyei portál jelentése szerint is.

A Veszprém elleni osztályozókra viszont már nem nevezte őt a klub, a lefújások után pedig Lengyel nyilatkozott (az első meccs után a klubhonlapnak és a megyei lapnak, de a visszavágó után is így tett a Szpari és a szon.hu jelentése szerint). Az NB1.hu információi szerint Lengyel már a Szeged elleni meccset megelőző edzéseken is irányított.

A Nyíregyháza viszont a legutóbbi edzőváltásról nem tett hivatalos bejelentést, ezért biztosan nem lehet tudni, hogy Fekete miért került ki a jegyzőkönyvekből, így azt sem, hogy miért Lengyel nyilatkozott.

Az NB1.hu úgy tudja, Fekete ettől még a klub alkalmazottja, sportigazgatóként a játékoskeret átalakítását fáradozik.

Szpari-Szeged összeállítások és nyilatkozatok a klubhonlapról

Veszprém-Szpari összeállítások és nyilatkozat a klubhonlapról

 

 

Szpari-Veszprém összeállítások és nyilatkozatok a klubhonlapról

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC