nb1.hu

Olympiakosz-FTC: Sztankovics pokoli hangulatot szeretne, Dibusz bizakodó – reakciók

Mendilibar szerint nem dőlhetnek hátra.

A Ferencváros 1-0-s vereséggel zárta az Olympiakosz elleni meccset, így hátrányból várhatja a visszavágót a Konferencia-ligában. Köztudott, hogy amelyik csapat megnyeri ezt a párharcot, bejut a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Olympiakosz-FTC: a VAR meghiúsította a Ferencváros álomrajtját

A lefújás után a két vezetőedző mellett Muhamed Besic és Dibusz Dénes értékelte a látottakat az M4 Sportnak.

Dejan Sztankovics (az FTC vezetőedzője): „Az első félidő elképesztő volt, nagyon szervezetten játszottunk. Megvalósítottuk azt, amit terveztünk. Betaláltunk, de sajnos néhány centin múlt a les. Számítottunk arra, hogy jön valami változás a szünet után. Az utolsó húsz percre talán elveszítettük a szervezettségünket. Az Olympiakosz nagyon jó játékosokat cserélt be. Büszke vagyok a futballistáimra! Minden nyitott ebben a párharcban, de Budapesten nálunk lesz a hazai pálya előnye, igazi poklot akarok. A szurkolók segítségével megvalósulhat az álmunk. Készen fogunk majd állni a következő meccsre!”

José Luis Mendilibar (az Olympiakosz vezetőedzője): „Most debütáltam a klubnál, fontos volt egy ilyen kezdet. Nem dőlhetünk hátra, mivel az 1-0 nem életbiztosítás. Remélhetőleg nem úgy kezdünk Budapesten, mint most. Ezúttal az FTC az elején jobban játszott, sok gondot okozott nekünk. Ahogy telt az idő, javult a teljesítményünk, de ettől jobb produkció kell a továbbjutáshoz. A végén elfáradt a Fradi, ezt pedig kihasználtuk. A kispadról érkezett játékosaink egyértelműen segítettek.”

Dibusz Dénes (az FTC kapusa): „A meccs végén kaptuk a gólt, ezért fájó ez a vereség. Jól kezdtük a meccset, a második percben néhány centin múlt az, hogy megszerezzük a vezetést. A második félidő is a mi fölényünkkel kezdődött. Nagyjából a 60. percig jól nézett ki a játékunk. Az Olympiakosz a cseréivel jól frissített. Jobb helyzetből várjuk a visszavágót, mint a Leverkusen elleni tavalyi párharc előtt (akkor az FTC 2-0-ra kikapott a német gárda otthonában – a szerk.). Nincs semmi veszve.”

Muhamed Besic (az FTC középpályása): „Nagyon jól játszottunk, de a második félidőben kicsit visszahúzódtunk. Budapesten minden esélyünk meglesz arra, hogy fordítsunk. Jól felkészített minket az edző, az egész csapat követte az utasításokat, de ilyen gól sajnos benne van.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC