nb1.hu

Női U19-es válogatott: nyártól Szarvas Alexandra irányít – reakciók

Fiatal kora ellenére komoly edzői tapasztalatokkal rendelkezik.

Nyártól a Svájcból hazatérő Szarvas Alexandra lesz az női U19-es magyar válogatott szövetségi edzője, jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán. Szarvas Alexandráról februárban már beszámoltunk, miután ő lett az első Svájcban dolgozó női edző, aki fiúcsapatot irányít. 

 

AZ MLSZ BEJELENTÉSE:

“Fiatal, ambiciózus szakemberrel erősödik a Magyar Labdarúgó Szövetség női futballal foglalkozó stábja. Szarvas Alexandra hazatér és nyáron átveszi a női U19-es válogatott irányítását.

A nyártól hosszú külföldi tartózkodás után hazatér Szarvas Alexandra, hogy csatlakozzon az MLSZ szakmai stábjához. A még mindig csak 30 éves, fóti születésű edző komoly tapasztalatokkal rendelkezik a futballban. Magyarországon játékosként nyert magyar bajnokságot és kupát is, ezt követően Németországban és Svájcban idegenlégiósként is helyt állt. Az aktív futball befejezése után fiú utánpótlás és női csapatokat is irányított.

Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója Telkiben örömmel jelentette be, hogy Szarvas Alexandra tapasztalatait és sokrétű szakmai tudását a jövőben a női magyar futball sikeressége érdekében kamatoztatja.

– Alexandra munkájával segíti azt a folyamatot, mely a szakág itthoni kultúráját, a női futballban dolgozók gondolkodásmódjának megváltoztatását tűzte ki célul. Alexandra határozott, nyitott, szakmai elgondolásai világosak, amelyek egybeesnek az általunk kijelölt irányvonallal, ezért nagy öröm, hogy mindenben megegyeztünk vele. Pozitív, támogató közegbe kerül, melyben munkáját valamennyi munkatársa segíteni fogja. Biztos vagyok abban, hogy „leigazolásával” a szakmai munka érzékelhetően erősödni fog a női utánpótlásban – vélekedett a sportigazgató.

– Rengeteg tapasztalattal a hátam mögött, örömmel térek haza, mert a magyar női futball a szívügyem. Bármely ország nemzeti csapata mellett dolgozni a szakma csúcsát jelenti, de számomra a magyar nemzeti csapatokhoz tartozni a legnagyobb felelősség és megtiszteltetés – mondta el a hazatérő szakember az mlsz.hu-nak.

A női A-válogatottat szövetségi kapitánya Margret Krartz örömmel fogadta, hogy Szarvas Alexandra az U19-es nemzeti csapatot irányítja majd. A tervek szerint összehangoltan, szoros együttműködésben fognak dolgozni, hiszen a futballról vallott nézeteik, filozófiájuk is egybevág. A közös munkát segíti, hogy a szövetségi kapitány az anyanyelvén, németül tud új munkatársával kommunikálni. A német szakember bizakodással tekint a közös munka elé, és reményét fejezte ki, hogy a korábbinál is több tehetséges játékos kerül fel az U19-es csapattól a nagyválogatotthoz.

 

Szarvas Alexandra július 1-jén kezdi meg a munkáját az MLSZ-ben.”

 

NÉVJEGY

SZARVAS ALEXANDRA

Született: 1992. szeptember 7.

Klubjai játékosként: Fóti SE (2003 tavasz), Gödöllői Góliát (2003-2005), Belvárosi Női LC-FTC (2005-2008), Viktória FC (2008-2011), FC Bayern München (II) (2011-2012), VfL Sindelfingen (2012-2013, Bundesliga I), SC Kriens (2013-2014, svájci elsőosztály), FC Basel (2014-2017).

Sikerei:

Magyar bajnok: (1) Viktória FC (2008-2009)

Ezüstérmes: Viktória FC (2009-2010, 2010-2011)

Női Magyar Kupa-győztes: (2) Viktória FC (2009, 2011)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC