nb1.hu

Női Nemzetek Ligája: nem tudtuk megállítani a belgák sztárjátékosát

Négygólos hátránnyal utazik Belgiumba a magyar válogatott.

A magyar női válogatott a világranglista 18. helyén álló Belgiumot látta vendégül Felcsúton. Az osztályozó rájátszásos párharcának győztese az A ligában, a vesztese pedig a B ligában kezdi meg a következő Nemzetek Ligája idényt. Margret Kratz szövetségi kapitány öt helyen volt kénytelen változtatni a kereten. Fenyvesi és Terestyényi betegség, Németh és Pusztai sérülés, Papp pedig sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára a belgák ellen.

Már a 7. percben megszerezte a vezetést a magyar válogatott, Kaján szabadrúgása után Turányi fejjel volt eredményes, 1-0. Három perccel később Kees egyenlített, egy belga szöglet után közelről fejelt a hálóba, 1-1. A 20. perc végén a vendégek leggólerősebb játékosa, Wullaert remek átlövése kötött ki a magyar kapuban, 1-2.

Ahogy az elsőben végig, a második játékrész elején is egyenrangú ellenfelei voltunk a papíron jóval esélyesebb belga válogatottnak. A 65. percben két pontos passz után Vanhaevermaet maradt üresen és lőtt újabb gólt, 1-3. Tíz perccel később megint Wullaert villant, egy jobb oldali beadás után egy jól eltalált kapáslövés után növelte háromgólosra a belga előnyt, 1-4. Ekkorra már érezhető volt a vendégek fölénye, amit egy újabb fejesgól követett, 1-5.

A belgiumi visszavágó kedden 20:00-kor kezdődik.

MAGYARORSZÁG – BELGIUM  1–5 (1–2)
Felcsút, Pancho Aréna
Gólszerzők: Turányi (7.) ill. Kees (10., 81.), Wullaert (20., 74.), Vanhaevermaet (65.)
Magyarország: Szőcs Réka – Kovács Laura, Németh Hanna, Turányi Lilla, Savanya Csilla (Nagy Fanni, 78.) – Csiszár Henrietta, Süle Dóra – Zeller Dóra, Kaján Zsanett (Siber Glória, 66.), Szabó Viktória (Vachter Fanni, 89.) – Pápai Emőke (Zágor Bernadett, 89.) Vezetőedző: Margret Kratz

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC