nb1.hu

Női Nemzetek Ligája: Írország túl nagy falatnak bizonyult

A csoport favoritja a magyar női válogatottnak sem hagyott esélyt.

Az UEFA Női Nemzetek Ligájában a magyar válogatott Írország ellen játszotta a második csoportmérkőzését. Az első megmérettetésen női nemzeti tizenegyünk 1-1-es döntetlent játszott Albániában a B-Divízió 1. csoportjában, az írek 3-0-ra győzték le az északír válogatottat, hazai pályán. Margret Kratz négy helyen változtatott az albánok elleni kezdőhöz képest, és sajnos a vártaknak megfelelően a vendégek kezdték lendületesebben a találkozót.

A 10. percben Szőcs Réka egy lecsúszott beadást követően, ujjheggyel tolta a felső kapufára a labdát. A 18. percben McCabe remek beadását követően Hayes fejelt a hálóba, 0-1. A 42. percben az írek sztárjátékosa megmutatta, hogy mire képes, egy bődületes távoli bombagóllal növelte a vendégek előnyét, 0-2. Az Arsenal játékosának ez volt a 22. válogatottbeli gólja.

A második játékrész sem indult jól, Payne beívelése után Carusa fejesgóljával már hárommal vezettek az írek, 0-3. Az 59. percben Carusa újabb fejese még a kapufán csattant, de tíz perccel később O’Sullivan lövésénél ismét tehetetlen volt Szőcs, 0-4. A magyar játékosok többször is távolról próbálták meglepni a vendégek kapusát, de a mezőnyfölény és a játék képe alapján végül megérdemelten nyertek az írek.

A csoport másik mérkőzésén Észak-Írország 1-0-ra legyőzte Albániát. A magyarok legközelebb október 27-én látják vendégül az északíreket.

Magyarország – Írország 0–4 (0–2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion
gólszerzők:
Hayes (18.), McCabe (42.), Carusa (49.), O’Sullivan (69.)
Magyarország: Szőcs Réka – Kovács Laura, Papp Luca, Turányi Lilla, Palakovics Laura (Vida Boglárka, 45.), Németh Hanna (Pápai Emőke, 45.) – Zeller Dóra, Süle Dóra (Vachter Fanni, 45.), Fenyvesi Evelin (Savanya Csilla, 72.), Szabó Viktória – Kaján Zsanett (Nagy Virág, 92.)
Írország: Brosnan – Hayes, Lo. Quinn, Caldwell, Toland (Finn, 78.) – Agg (Connolly, 55.), Lu. Quinn (Atkinson, 45.), McCabe, Payne (Larkin, 55), O’Sullivan – Carusa (Barrett, 74.)

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC