nb1.hu

Nemzeti ügy: másfél hétre elhagyja a Honvédot a vezetőedzője

Nagyon kellett a győzelem a kispestieknek.

Az 5. forduló után a Merkantil Bank Liga kieső helyén állt a Honvéd, így a vasárnapi siker a Mezőkövesd ellen létfontosságú volt a kispestiek számára. Az előző kiírásban még az NB I-ben szereplő csapat ellen végül 2-1-re nyert a Honvéd. A válogatott mérkőzések miatti szünetben azonban vezetőedző nélkül maradnak.

KIESÉS SZELE

Két fordulóval ezelőtt, a Soroksáron elszenvedett 3-1-es vereség után, a Honvéd a 15., azaz kieső helyre került. A kispesti csapat éppen túl volt a tulajdonosváltáson, és az említett mérkőzésen Laczkó Zsolt, Marco Rossi szövetségi kapitány egyik segítője, vezetőedzőként debütált a kispadon. Korábban a Honvéd NB III-as csapatának volt a szakvezetője.

Vasárnap tehát fontos mérkőzés várt a piros-feketékre, az utolsó helyezett Mezőkövesd ellen a Bozsik József Stadionban. A hazai csapatban több hiányzó is volt, de végül megszerezték a 2-1-es győzelmet.

IGAZ KISPESTIEK

A mérkőzés utáni értékelésében Laczkó Zsolt köszönetet mondott a varázslatos hangulatot teremtő szurkolótábornak, kiemelve, hogy csak ők képesek igazi kispesti atmoszférát teremteni. Hozzátette, hogy most is, mint mindig, nagy szükségük volt a támogatásukra.

„Nem volt könnyű a múlt heti mérkőzés után, de a játékosok egész héten nagyon jól dolgoztak, mindenben tudtunk fejlődni. Egy jó Mezőkövesddel játszottunk, nem reális, hogy ők ott vannak a tabella alján. Megnehezítették a dolgunkat, de úgy érzem, hogy csapatként tudtunk funkcionálni, mindenki beletette a saját dolgát a mérkőzésbe, amelyet megérdemelten nyertünk meg. A végét saját magunknak tettük nehézzé, azonban ahogy mondtam, összességében megérdemelt volt a győzelem.“

VÁLOGATOTTNÁL

A magyar válogatott Nemzetek Ligája szereplése miatt most szünet következik a bajnokságban. Ez idő alatt Laczkó Zsolt nem lesz jelen a Honvédnál, mivel Marco Rossi egyik segítőjeként a nemzeti csapattal dolgozik. Laczkó szerint azonban ez nem okoz majd problémát Kispesten.

„Megbeszéltem mindent a segítőimmel, Djordje Kamberrel és Paulik Istvánnal, egyeztetünk, amikor csak szükséges, tudom, hogy jó kezekben lesz a csapat. A munka megtervezésekor nem a Mezőkövesd elleni mérkőzésből indulunk ki, sokat szeretnénk edzeni, gyakorolni, arra használjuk ezeket a heteket, hogy még jobbá váljon a csapat, hogy fejlődjünk a folytatásra“

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC