nb1.hu

Német Kupa: Szoboszlai főszereplő lett a döntőben

Remekül zárták a szezont a lipcseiek.

Szombat este az RB Leipzig a Frankfurt csapatával csapott össze Berlinben, a meccsen eldőlt, hogy idén melyik gárda nyeri meg a Német Kupát. A lipcsei együttesben Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is kezdő volt. A finálé első játékrésze nem hozott gólt, sőt, a szünetet követően is sokáig 0-0 állt az eredményjelzőn.

Aztán a 71. percben a lipcseiek megszerezték a vezetést: Nkunku megpattanó lövése kötött ki a frankfurti kapuban. A 85. minutumban Szoboszlai Dominik döntötte el a meccset, a magyar válogatott csapatkapitánya az ötös környékéről lőtte ki a hosszú sarkot. Érdekesség, hogy a Német Kupa fináléjában ezt megelőzően legutóbb 1988-ban lőtt magyar játékos gólt, akkor Détári Lajos köszönt be.

A hátralévő időben már nem módosult az állás, így a Leipzig 2022 után 2023-ban is kupagyőztes lett. Orbán végigjátszotta a meccset, Szoboszlait a 91. percben cserélte le Marco Rose.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 2–0 (0–0)

Berlin, Olimpiai Stadion, 74 667 néző. V: Siebert
Lipcse: Blaswich – Henrichs, Klostermann, Orbán, Halstenberg – Laimer, Haidara (Schlager, 78.), Szoboszlai (Kampl, 91.), Olmo – Werner (Poulsen, 61.), Nkunku. Vezetőedző: Marco Rose
Frankfurt: Trapp – Tuta, Haszebe, Ndicka – Buta (Dina Ebimbe, 87.), Rode (Lindström, 70.), Sow, Max (Lenz, 78.) – Kamada (Borré, 78.), Götze – Kolo Muani. Vezetőedző: Oliver Glasner
Gólszerző: Nkunku (71.), Szoboszlai (85.)

 

 

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC