nb1.hu

Nem értett egyet Tóth Mihály és Csábi József

Gól nélküli mérkőzést értékeltek.

Külön érdekessége volt a vasárnapi, Mezőkövesd-BVSC mérkőzésnek a Merkantil Bank Ligában, hogy mindkét csapat kispadján új vezetőedző debütált. A hazaiakat már Tóth Mihály, míg a vendégeket Csábi József irányította. A két szakvezető másképpen értékelte a 0-0-ra végződött találkozót.

ÖSSZEFOGLALÓ

Már az első percben nagy lehetőséget dolgozott ki a Mezőkövesd, amikor Szalai József nagyszerű kiugratást kapott és eltolta a kapus mellett a labdát, amely kevéssel a kapu mellett, az alapvonalon ment ki. A 6. percben Cibla lőtt 12 méterről a jobb felső sarok mellé, majd két perccel később a berobbanó Szalai elől tisztáztak a védők – jelentette a matyóföldiek honlapja.

A 9. percben egy gyors mezőkövesdi támadás végén Szalai fejelt a jobb alsó sarokba Zachán beadása után, de a partjelző lest intett, így a gólt érvénytelenítette a játékvezető. A 11. percben a fővárosiak próbálkoztak, de a távoli lövés jócskán a kapu fölött szállt el, majd a 15. percben Nwachukwu lőtt 17 méterről a bal alsó sarok mellé.

A 18. percben egy nagy kapu előtti kavarodás végén Erdélyi tisztázott. A folytatásban elsősorban mezőnyben zajlott a játék, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben.

A 36. percben Zvekanov fejjel előrevetődve mentett önfeláldozón szögletre egy bal oldali fővárosi beadás után. A 39. percben Székely rúgott lyukat ígéretes helyzetben, a kaputól 14 méterre. Az első játékrész első játékrészének a hajrában a Kövesd birtokolta egy kicsivel többet a labdát. Helyzetet viszont nem sikerült kialakítani a fővárosiak kapuja előtt.

Fordulás után nagy iramban futballoztak a csapatok. Elsősorban a két 16-os között pattogott a labda, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második félidő első kapura lövésére a 61. percig kellett várni, ekkor Pekár tüzelt 15 méterről, a léc alá tartó lövést Juhász ütötte szögletre. A 65. percben a hazaiak vezettek ígéretes támadást, de Harsányi átadása után a védők tisztáztak Szalai elől.

A 75. percben közel jártak a vezetés megszerzéséhez a zuglóiak, egy gyors kontra végén a becsúszó Bacsa előtt centikkel suhant el a labda. Később egy bal oldali fővárosi sarokrúgást követően Juhász védett elvetődve egy közeli kísérletet, majd nem sokkal később a túloldalon Bányai fejelt a kapu fölé mintegy 10 méterről. A hajrában a hazai csapat játszott fölényben és a ráadásban Kállai K. veszélyes beadása után tisztáztak a vendégek.

REAKCIÓK

Tóth Mihály

„Szerettük volna az első mérkőzést megnyerni, ezzel együtt elégedett vagyok a mutatott játékkal. Az első 20 percben voltak lehetőségeink, utána viszont feljavult a BVSC. Úgy érzem, hogy igazságos eredmény született.”

Csábi József

„Az első tíz percben túlságosan tiszteltük az ellenfelünket. Utána viszont meghatározó teljesítményt nyújtottunk. Van egy kis hiányérzetem, úgy gondolom, hogy két pontot itt hagytunk.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC