nb1.hu

Nem bírt az osztrák bajnokkal az FTC, nyert az ETO, Vágó Fanny megint betalált

Barátságos meccseket játszottak a Simple Női Liga tavalyi dobogósai.

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata 3-0-s vereséget szenvedett az osztrák St. Pöltentől felkészülési mérkőzésen. A tavalyi bajnok az új idény előtt első nemzetközi felkészülési mérkőzését játszotta Herzogenburgban.

Már a 4. percben egy védelmi megingást követően vezetést szerzett a hazai csapat, amit nem sokkal később kettőre növelt. A második játékrész elején Edwards lövése eltalálta a kapufát, de a mérkőzés hajrájában egy újabb góllal beállította a végeredményt az osztrák élvonal bajnoki címvédője.

SKN St. Pölten – FTC-Telekom 3-0 (2-0)
Gólok: Dubcova (4.), Brunnthaler (17.), Schumacher (73.)
FTC: Kosztics – Németh, Ott, Gődér, Hubbard – Fenyvesi – Zágonyi, Kubassova, Edwards, Nagy – Nagy V. Cserék: Major, Demeter, Diószegi, Gégény, Csigi, Czellér. Vezetőedző: Albert Flórián

Az osztrák bajnokság második helyezettje, a First Vienna elleni sikert (3-1) követően, a szlovén bajnok Mura együttesét is legyőzte az ETO FC Győr női labdarúgócsapata. A felkészülési mérkőzésen az északír Glentoran elleni BL-selejtezőre készülő hazai csapat ellen sok fiatal játékos lehetőséget kapott zöld-fehérek csapatában.

A 20. percben White szerzett vezetést az ETO-nak, az előnyt Savanya a második félidő elején megduplázta. A sorozatos győri támadásokat követően a 65. percben White fejjel is eredményes volt, majd a hajrában Kocsán egy szép egyéni akciót követően lőtt a hálóba. A szlovének csak egy büntetőből szerzett góllal tudtak szépíteni.

ZNK Mura – ETO FC Győr  1-4 (0-1)
Gólok: White (20., 65.), Savanya (52.), Kocsán (86.)
ETO: Krizsan (Spilenberg) – Öreg (Rajkovic), Kovács L. (Nagy Sz.), Jánosi (Tóth S.), Savanya, Kern, Nagy F., Kocsán, Horvathova, Németh V. (Ibarguen), White. Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Szombat délután a harmadik felkészülési mérkőzését játszotta az új szezonra készülő MTK Hungária, a Spartak Myjava és a Neulengbach elleni 4-1-es sikerek után az ellenfél az osztrák ezüstérmes First Vienna FC 1894 volt. A tavalyi idény harmadik helyezettje a fővárosi klubhoz ismét visszatérő Vágó Fanny szabadrúgásgóljával szerzett vezetést, de a bécsi csapat a hajrában egyenlíteni tudott.

MTK Budapest – First Vienna FC  1-1 (0-0)
Gólok: Vágó (66.), ill Seidl (86.)
MTK: Erős – László, Palama, Vajda, Pataki – Murár, Bokor, Vágó – Mészáros, Zágor, Voila. Csereként pályára lépett: Legendás, Barkóczi, Tenyei-Tóth, Molnár, Siklér, Vas, Gávris, Farkas P. Borzák, Szabó M. Vezetőedző: Makrai László

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC