nb1.hu

„Nekem szívügyem lett ez a klub” – Schäfer András Kalmár Zsoltról is beszélt

Az Union Berlin magyar válogatott középpályása, Schäfer András interjút adott a Fodball YouTube-csatornájának. A 25 éves játékos egykori csapattársáról, Kalmár Zsoltról is megosztott egy történetet.

„Nagyjából egy hete ismertük egymást, amikor gyakorlatilag egy idegennek két napra odaadta az autóját, és nyugodtan elengedett, hogy menjek vele Budapestre. A DAC csapatánál már klublegendai státuszban volt csapatkapitányként, nagyon tisztelték őt.”

Schäfer csapata tavalyi menetelését is értékelte.

„Sokan kritizálták az Union Berlint, hogy kevés gólhelyzetből, a legkisebb labdabirtoklással szereznek gólokat. Amikor nem mi lőttük az első gólt, abszolút domináltuk a meccset, 60-70 százalékban nálunk volt a labda és legalább 15-ször lőttünk kapura. Teljesen más lesz egy mérkőzés dinamikája, ha az első akciódból egyből gól szerzel, nyilván egy bennmaradásért küzdő csapat át fogja engedni a játékot. És akkoriban nagyon sok találkozón mi lőttük az első gólt vagy gólokat.”

Az Union idei szezonja nem úgy sikerült, mint az előző.

Most valóban egy kicsit szenvedünk, de nagyon szeretnénk bennmaradni. Nekem szívügyem lett ez a klub ezalatt a két és fél év alatt.

A teljes interjú itt megtekinthető:

Szoboszlai: aki nem érzi magát magányosnak, az hazudik

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC