nb1.hu

NB II: bő egy év után visszatért a sérüléséből a védő

2022. október 19-én, a ZTE ellen 2-0-ra elveszített Magyar Kupa-mérkőzés 66. percében szenvedett súlyos sérülést Szekszárdi Tamás. A Kazincbarcika védőjének elszakadt az elülső keresztszalagja, így műtét, majd nagyon hosszú rehabilitáció várt rá.

A 29 éves játékos a mostani szezon elején már visszatért a KBSC keretébe, ám csak most vasárnap, a sérülés után bő egy évvel, a Honvéd ellen 1-0-ra megnyert bajnokin léphetett ismét pályára – a 76. percben csereként állt be.

Nagyon hosszú út volt, amit megtettem az elmúlt egy évben, el sem tudom mondani mennyire hosszú és nehéz… A legnehezebb talán a sérüléstől a műtétig való várakozás, illetve ez az utolsó időszak volt. A kőkemény rehabilitációtól nem féltem, mert a kemény munkával sohasem volt problémám. Az első augusztusi kispados nevezésemet egy nagyon kedves gesztusként éltem meg Csábi József vezetőedzőtől és a stábtól, s ez még nagyobb löketet adott arra, hogy mindent megtegyek a pályára lépésért, még keményebb munkát végezzek. Ezt megelőzően is szinte mindig ott voltam a csapattal, de ez nyilván teljesen más volt, nem a lelátón szurkoltam, hanem újra az öltözőben teljes jogú játékosként készültem egy bajnokira. Bár azt hozzáteszem, hogy nem tudom, hogy hol rosszabb igazából, a lelátón vagy a padon izgulni, talán az utóbbi azért jobb valamivel, mert tűzközelben lehettem” – mondta a kbsc.hu-nak Szekszárdi.

A visszatérés ráadásul duplán különlegesre sikerült, hiszen a csapat alapembere az öccse, Milán is, így a Honvéd elleni hajrában két Szekszárdi is a pályán volt.

Nagyon szoros a kapcsolatunk Milánnal, nagyon jó testvérek vagyunk és nekünk ez tényleg egy óriási dolog! El sem hittem, amikor nekem szóltak, hogy be fogok állni, pedig már nagyon vártam ezt a pillanatot. Ott izgultam a többiekkel a bemelegítő zónában és néhány perccel később már újra játszhattam. A beállásom után pár másodperccel már túl voltam az első sikeres szerelésen, s hallottam a testvérem dicsérő hangját. Akkor már úgy éreztem magam, mintha nem hogy egy év, de egy hét sem maradt volna ki! Megcsináltam és erősebb vagyok, mint valaha! El sem tudom mondani, milyen boldog vagyok, s ráadásul egy ilyen meccsen térhettem vissza, ez fantasztikus!”

Szekszárdi hozzátette: hálás azoknak, akik segítettek a felépülés során.

Most még egy nagy „energiabombát” kaptam, s mindennap azon dolgozom, hogy minél jobb legyek és minél többet tudjam segíteni csapatomat, a Kolorcity Kazincbarcikát! Köszönettel tartozom Dr. Majzik Ernőnek, aki elvégezte az operációt; két nagyszerű embernek, gyógytornásznak, Varró Tinának és Rácz Annának, a családomnak és a páromnak, akik nemcsak elviseltek, de mellettem is álltak a nehéz időszakokban. Köszönet és hála Istennek, s mindenkinek, aki ehhez csak egy kicsit is hozzátett!”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC