nb1.hu

NB II: a Honvédtól érkezett Aczél Zoltán utódja

Megvan a Kozármisleny új vezetőedzője.

Pinezits Máté lett a Kozármisleny új vezetőedzője.

A Budapest Honvédtól érkező szakember a távozó Aczél Zoltánt váltja az NB II-ben 5. helyen záró klubnál.

Pinezits Sopronban kezdte edzői pályafutását, majd öt évet dolgozott az MTK-nál és négyet a Honvédnál. A kispestieknél UEFA Pro Licences papírokat szerzett, tavaly a bajnokság legfiatalabb keretével a felnőttcsapat irányítását a 11. helyen adta át.

A Kozármisleny közleménye kiemeli: a 40 éves Pinezits több olyan játékost is nevelt és dolgozott velük együtt, akik nagy része azóta külföldön és a magyar első osztályban játszik, illetve többen már válogatottak is lettek: például Balogh Botond, Vancsa Zalán, Kata Mihály, a Yaakobishvili testvérek, Csinger Márk, Kosznovszky Márk és Várkonyi Bence.

„Az első szó a gratulációé, hiszen az, amit Aczél Zoltán és stábja produkált a csapattal együtt az előző szezonban, az előtt kalapot kell emelni. Amit eddig „külső szemlélőként” érzett, tapasztalt az ember, az pár óra leforgása alatt csak erősödött: komoly, tiszta értékrenddel rendelkező klubhoz és közeghez csatlakozhatok. A becsületes, megalkuvást nem tűrő munkában hiszek, ezzel szeretnénk elérni a klub által kitűzött célokat, azaz a bennmaradás kiharcolását, a játékosok építésével együtt” – mondta Pinezits.

Magyar Márk klubigazgató a következőt nyilatkozta a kinevezés kapcsán:

„Új vezetőedzőnkkel először két évvel ezelőtt találkoztam, amikor szintén edzőt kerestünk. Már akkor jó benyomást keltett bennem, illetve szakmailag is jó véleményeket hallottam róla, de Mátét akkor már egy szóbeli megállapodás a Honvédhoz kötötte. Szakmaisága, pedagógiai érzéke és intelligens személyisége megfelelő jelöltté teszi őt a vezetőedzői pozícióra. Azonban egy számára idegen közegbe, új arcok közé érkezik, ezért arra kérek minden szurkolót, klubszimpatizánst, hogy támogassuk, segítsük őt úgy, ahogy azt az előző szezonban is tette mindenki. Abban biztos vagyok, hogy a csapat jövőre is mindent meg fog tenni a sikerért, ahogy vezetőedzőnk is keményen fog dolgozni napról napra stábjával együtt. Hétfőn újra edzésbe állnak játékosaink, hamarosan pedig újabb komoly bejelentésekkel jelentkezünk majd.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC