nb1.hu

Nagyon rossz hírrel indult az új korszak Kispesten

Az új stáb tervei szerint messze még a feljutás.

Ahogy arról beszámoltunk, az Arago-Sport Kft. lett a Budapest Honvéd FC új tulajdonosa.

Bejelentették az új tulajdonos érkezését Kispesten, távozhat a vezetőedző

Leisztinger Tamás érkezésével a klub vezetése is változott, számolt be a kispesti klubhonlap. Kun Gergely helyett Séllei Árpád lett a Budapest Honvéd FC ügyvezetője. Séllei közel két évtizede, 18 éve dolgozik a magyar futballban, a Haladásnak korábban tulajdonosa és ügyvezetője is volt, a szombathelyi klubtól 2024 januárjában távozott.

„Tudom, hogy a Honvéd és a Haladás szurkolói jó viszonyt ápolnak egymással, így talán mondhatom, hogy testvérklubtól érkezem Kispestre. Nehéz helyzetben vesszük át a Budapest Honvédot, de ennél fontosabb, hogy komoly céljaink vannak, szeretnénk sikereket elérni, a férfi és a női szakággal egyaránt.”

Fontos, hogy gazdaságilag is stabil klubot építsünk, ehhez megvan a biztos tulajdonosi hátterünk, illetve a futballban szerzett tapasztalatunk is. Tudjuk, hogy a szurkolók sokkal jobb Honvédot szeretnének látni, higgyék el, a mi célunk ugyanez, és bár tisztában vagyunk a vele, hogy a sportban időből van a legkevesebb, de szeretnénk, ha bizalommal és türelemmel lennének felénk.

Séllei Árpád mellett Fórizs Sándor is csatlakozik a klubvezetéshez, ő lesz a Budapest Honvéd sportigazgatója. A két szakember 2021-ben már dolgozott együtt Szombathelyen, míg Fórizs korábban öt éven keresztül vezette a DVTK női csapatát, ebben az időszakban feljuttatta a gárdát az NB I-be, amely az első osztályban három bajnoki bronzérmet és két Magyar Kupa-ezüstöt szerzett.

„A mostani idényben az legfontosabb célunk, hogy jobb eredményt érjünk el, mint az előző szezon kilencedik helye, három éven belül pedig vissza szeretnénk juttatni a Honvédot az első osztályba.”

Csertői Auréllal nem egyeztek a szakmai elképzeléseink és nagyon korrektül megegyeztünk az elválásról, köszönjük neki az eddigi munkáját. A jövőben szeretnék egy sokat futó, harcias csapatot látni, ahol a mérkőzés után minden játékos úgy jön le a pályáról, hogy mindent megtett a győzelemért, még akkor is, ha ez esetleg nem mindig sikerül.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC