nb1.hu

Nagy-Magyarország jelkép: a román szövetség reagált Csányi Sándor nyilatkozatára

Egyértelmű álláspontot fogalmaztak meg.

Az NB1.hu-n is olvashattak arról, hogy Csányi Sándor az M4 Sportnak adott egy hosszabb interjút. A beszélgetés során szóba került a Nagy-Magyarország jelkép is, amiről az MLSZ elnöke ezt mondta:

Az UEFA kiírása szerint pedig olyan transzparenseket nem lehet kitenni, amelyek rasszisták vagy politikai üzenetet hordoznak. Az a kérdés, hogy a Nagy-Magyarország jelkép hordoz-e politikai üzenetet. Szerintünk nem” – mutatott rá Csányi Sándor.

Az MLSZ elnöke azt is hozzátette, hogy a FARE (Football Against Racism In Europe), az UEFA diszkriminációellenes csoportja tagadja, hogy büntetné a Nagy-Magyarország jelképet, de a vele szembeni kifogása háromszor szerepelt az elmúlt időszakban az UEFA fegyelmi bizottsága előtt. Minden esetben revizionistának és nacionalistának minősítette.

A sportal.hu jelezte, hogy a Román Labdarúgó-szövetség reagált Csányi nyilatkozatára:

„A FRF sem most, sem a jövőben nem fogadja el ezt, és álláspontját a FIFA és az UEFA előtt is ismerteti, ha ez a vita eljut a két nemzetközi fórum asztalára, ugyanúgy, ahogy bizonyára a régiónk többi szövetsége is teszi majd. A revizionizmus nem elfogadott a futballban, és az UEFA határozottan elítéli a politikai, ideológiai, vallási vagy sértő jellegű provokatív üzeneteket, amelyek kategorikusan tiltottak a stadionokban” – idézi a portál a Román Labdarúgó-szövetség álláspontját.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC