nb1.hu

MTK – Kisvárda: Csak helyzet, semmi több

Nem született gól az NB I. harmadik fordulójának pénteki nyitómeccsén.

Megszakítani a rossz sorozatot! – ezzel a céllal vágott neki az MTK a kisvárdaiak elleni hazai találkozónak, a vendég szabolcsiak ugyanis eddig verhetetlennek bizonyultak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az előző fordulóban mindkét együttes pont nélkül maradt, a fővárosi kék-fehérek Zalaegerszegen kaptak ki, a várdaiakat a kecskemétiek győzték le. Mindkét mester variált a múltheti kezdőhöz képest: a hazaiaknál kimaradt Kovács Mátyás és Stieber Zoltán, a vendégek kapuját pedig nem a korábbi MTK-s Petkovics, hanem a fiatal Kovács Marcell védte.

A vendég Kisvárda kezdett lendületesebben, Návratil centerezéséről ketten is lemaradtak, majd Szpaszics fejelt kapufát, de lesről. A túloldalon Bognár és Kata játszott össze, majd előbbi lőtt, a kapu mellé. A hazaiak közül Antonov, a piros-fehérek közül Körmendi bizonyult a legaktívabbnak.

Az első igazán veszélyes helyzetre 27 percet kellett várni, Cipetic beadását követően Szpaszics lőtt kapásból, Demjén bravúrral tolta ki. Tíz perccel később az újonc Kovács Marcellnek is dolga akadt, Bognár ugratta ki Zsórit, a Puskás-díjas támadó kísérletét hárította a kapus.

A félidő végén még egy-egy Zsóri és Makowski-lövést láthattak a nézők, de egyik sem talált kaput.

A szünetben mindkét mester cserélt: Várkonyi Bence helyére jött Kovács Mátyás, Körmendi Kevint pedig Ötvös Bence váltotta.

Felélénkült az MTK játéka néhány perc erejéig: az „exvárdai” Hej beadását Zsóri tette kapura, lövése megpattant Cipeticen, majd Antonov fejelt Németh elé, de ezúttal Jovicic mentett. Nem sokkal később Bognár lőtt 18 méterről, a jobb alsó felé tartó próbálkozását Kovács Marcell védte.

A 65. percben Demjénnek is kellett egyet hárítania, Ötvös szabadrúgását tolta ki a jobb alsóból. Kettős cserékkel próbáltak frissíteni az edzők, de kidolgozott gólhelyzetet nem láthatott az első 70 percben a kilátogató körülbelül 2000 szurkoló.

Kovács Mátyás jó cserének bizonyult, előbb Zuigébernek adott be jobbról, de lövés nem lett belőle, majd a 82. percben szépen becselezte magát a várdai büntetőterületen belülre, azonban centerezése nem jutott el a csapattársához.

Mesanovic lőhetett volna ígéretes helyzetben, de Antonov blokkolni tudott, a vendégek szögletét követően a csereként beállt Szőr emelt a kapu előterébe, Demjén könnyen lehúzta. A hazai kapus a hosszabbításban is védett egy nagyot, Ilievszki életerős löketét tolta ki. A hajrára átvette az irányítást a Kisvárda, de a győzelmet érő gólt nem sikerült megszerezni.

Ezzel továbbra is őrzi veretlenségét az MTK vendégeként Milos Krusics együttese, a fővárosiak első NB I-es sikere pedig egyelőre várat magára.

Jegyzőkönyv:
OTP Bank Liga, 3. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1979 néző, v.: Rúsz
MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál D. – Várkonyi (Kovács M., a szünetben), Kata, Thian, Bognár (Stieber, 69.), Antonov – Németh K. (Molnár R., 83.), Zsóri (Zuigéber, 69.)
Kisvárda Master Good: Kovács M. – Cipetic, Jovicic, Széles – Makowski (Camaj, 59.), Lucas (Szőr, 83.), Körmendi (Ötvös, a szünetben), Vida – Navratil (Kovacic, 59.), Mesanovic, Spasic (Ilievski, 73.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC