nb1.hu

MLSZ: A korábban Honvédnál dolgozó szakember lett az utánpótlás-válogatottak vezetője

A legutóbb a Budapest Honvédnál dolgozó, előtte hosszú évekig Dániában edzősködő Fehér Péter a Magyar Labdarúgó Szövetségnél folytatja a munkáját.

Több változás is történt az utánpótlás-válogatottak szakmai stábjaiban – írja az MLSZ hivatalos honlapja. Távozik a szövetségtől Babó Levente, aki legutóbb az U18-as válogatottnál dolgozott és elfogadta a Puskás Akadémia ajánlatát. Helyére Kemenes Szabolcs érkezett a szövetséghez, valamint az eddig utánpótlás-válogatottak vezetőjeként dolgozó Németh Antal saját kérésére szövetségi edzőként folytatja a munkáját az U17-es válogatott élén, az ő helyét Fehér Péter veszi át.

A következő idényben az U15-ös válogatottat Szalai László, az U16-ot Szabados József, az U17-et Németh Antal, az U18-at Kemenes Szabolcs, az U19-et Jeremiás Gergő, az U21-et pedig Szélesi Zoltán irányítja.

Az utánpótlás-válogatottak vezetője Fehér Péter lesz, aki 2023 januárjában vette át a Magyar Futball Akadémia vezetését, majd később a Budapest Honvéd szakmai igazgatójaként dolgozott. Az UEFA Pro licences szakember pályafutásának jelentős részét a dán FC Nordsjaellandnál töltötte, ahol az U19-es csapattal dán bajnoki címet is nyert. Fehér Péter másodedzőként tevékenykedett a Superligában, illetve vezetőedzői feladatokat is látott el a dán másodosztályban.

„Elsődleges célom megismerni a kollégákat és a szövetség munkáját. Ami a szakmai céljaimat illeti, mindenekelőtt egy kis jó kedvet és büszkeséget szeretnék vinni az itthoni játékba, hogy ne felejtsük el, mi az egésznek a lényege, hiszen a foci egy játék.

Jó kedv és pozitivitás nélkül nem lehet sportot űzni, a sport alapvető tulajdonsága, hogy hibákkal jár együtt. Amennyiben leragadunk ezeknél a hibáknál, akkor nem tudunk tovább fejlődni.

Dániában mindenki előrefelé tekint. Ezt a hozzáállást és mentalitást szeretném a hazai futballkultúrába átültetni, hogy tanuljunk meg minél gyorsabban túllépni a hibáinkon” – nyilatkozta Fehér Péter.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC