nb1.hu

Minifoci: óriási magyar siker a Bajnokok Ligájában

Farkas II Balázsék csoportelsőként jutottak tovább.

A magyar bajnok Chicago csapata két győzelem után pénteken vereséget szenvedett a varsói Bajnokok Ligájában. Ennek ellenére csoportelsőként jutott tovább.

A magyar NB1.hu Minifutball Extraligát megnyerő Chicago két sikerrel kezdte a lengyelországi Varsóban zajló EMF Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseit. Ezzelm már biztos továbbjutóként állhatott pályára pénteken. A magyar csapat végül 2-1-es vereséget szenvedett a szerb Velibor Belgrade ellen. Ám így is sikerült megnyernie a csoportját.

A Chicago az első napon két meccset játszott. Először 5-1-es győzelmet aratott az angol FC Lions felett, majd az este folyamán 2-1-re diadalmaskodott az osztrák FC International Kickers ellen. Ezzel már csütörtökön biztosította a továbbjutását.

A magyar csapatnak, amelyben a korábban háromszoros felnőtt nagypályás válogatott Farkas II Balázs is szerepelt, az eddig nyeretlen, szerb Velibor Belgrade volt az ellenfele a harmadik csoportmeccsen.

Meglepetésre a Chicago már a 2. percben hátrányba került. De mivel már biztos volt a továbbjutásuk, nehéz volt felpörögniük a meccsre. Bár a magyar csapat számos helyzetet dolgozott ki, ezek mind kimaradtak. A szerbek kontrái viszont veszélyesek voltak, és a 19. percben már kétgólos előnyre tettek szert.

A második félidő is több lehetőséget hozott mindkét oldalon, de a kapusok remekül védtek. Hiába próbálkozott a Chicago, tíz perccel a vége előtt még mindig 2-0-ra vezettek a szerbek. A 36. percben Farkas lövése csak centikkel kerülte el a kaput, majd a szerb kapus mutatott be nagyszerű védéseket. A végjátékban volt egy kisebb összetűzés, majd a 40. percben Farkas II Balázs egy szöglet után szépített. További gól azonban már nem született. Így a Chicago 2-1-es vereséget szenvedett.

A csoport másik mérkőzésén az angol FC Lions 3-1-re legyőzte az osztrák FC International Kickerst, így a magyar bajnok végzett az első helyen, míg az angolok a második helyet szerezték meg az A csoportban. A Chicago szombaton 11 órakor lép pályára a nyolcaddöntőben, ahol a legjobb csoportharmadik ellen játszik majd.

„A harmadik mérkőzésünket már csoportelsőként játszottuk, ezért kissé átalakított csapattal álltunk fel, ráadásul sérülésekkel is meg kellett küzdenünk. Fáradtabbak és tompábbak voltunk, de igyekszünk kipihenni a mai és tegnapi meccseket, hogy újult erővel vágjunk neki a kieséses szakasznak” – nyilatkozta Cséka Krisztofer a mérkőzés után.

A Chicago csoportmérkőzései, eredmények:
09.05.: Chicago – FC Lions (angol) 5-1 (2-1)
09.05.: Chicago – FC International Kickers (osztrák) 2-1 (2-0)
09.06.: Chicago – Velibor Belgrade (szerb) 1-2 (0-2)

A Bajnokok Ligája teljes menetrendje és a tabellák ide kattintva érhetőek el.
https://www.emfcl.com/groups-matches-en

Varsóban 22 ország 28 csapata vesz részt. A találkozókat élőben lehet nézni az EMF YouTube csatornáján.
https://www.youtube.com/@EMFMinifootball/streams

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC