nb1.hu

Mezőkövesd-ZTE: kiütéses vereség lett Kuttorék végzete a Magyar Kupában

Először kaptak ki a matyóföldiek 2023-ban, hat hónap után szereztek ismét legalább négy gólt a zalaegerszegiek tétmeccsen.

Mezőkövesd-ZTE 1-4

A meccs főszereplője: Demjén Patrik

Több védése is volt fontos pillanatokban – talán a lelátón helyet foglaló Marco Rossi is látta, hogy előbb-utóbb válogatott meghívót érdemelhetne.

A meccs kulcsmomentuma: Drazsics és Kállai lövése

2-1-es zalaegerszegi vezetés után kétszer is egyenlíthettek volna a hazaiak, ám egyik helyzetből sem sikerült gólt szerezniük.

A gólok története:

24. perc: Egy centerezést és egy kifejelt labdát követően Sankovichoz került a labda, aki tolt párat rajta, majd 12 méterről kilőtte a bal alsót. 0-1

70. perc: Molnár 21 méterről érkező, ballábas szabadrúgása talált utat a bal felsőbe. 1-1

74. perc: Tajti kapta meg a labdát jó 40 méterre a kaputól, majd balról beszlalomozott a tizenhatoson belülre a védők között és jobbal kilőtte a bal alsó sarkot. 1-2

88. perc: A legjobbkor érkezett Ikoba első idei gólja: remekül őrizte a labdát a tizenhatoson belül, és 12 méterről a jobb alsóba helyezett. 1-3

90. perc: Ikoba passza után Huszti verte meg a védőit, és 10 méterről a jobb alsóba lőtt, a labda Tordai lábai között suhant a kapuba. 1-4

 

A következő feladat:

A Mezőkövesd pénteken a Ferencvároshoz látogat a bajnokságban, a ZTE a Pakshoz látogat.

Jegyzőkönyv:

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 1-4 (0-1)

Mezőkövesd: Tordai – Zahary (Kállai, 79.), Lukic, Beriasvili, Vajda – Brtan (Karnyicki, 83.), Ephestion (Bobál G., 79.), Da. Babunski (Filip, 64.) – Molnár G., Drazic, Besirovic (Cseri, 64.)
Zalaegerszeg: Demjén – Lesjak, Mocsi, Csóka, Gergényi – Mim (Ubochioma, 73.), Szendrei, Sankovic, Tajti – Szalay (Huszti, 82.), Ikoba

gólszerzők: Molnár (70.), illetve Sankovic (24.), Tajti (74.), Ikoba (88.), Huszti (90.)
 sárga lap: Drazic (69.), illetve Gergényi (42.), Lesjak (69.), Szendrei (78.)

Az MTI beszámolója:

„A Mezőkövesd legyőzésével a Zalaegerszeg labdarúgócsapata jutott elsőként a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe.

A kövesdiek a bajnokságban legutóbb szeptember végén kaptak ki házigazdaként, ezúttal viszont nem tudtak élni a pályaelőnnyel, igaz, a szokásos alapcsapatból többen a kispadon kezdtek és csak a hajrára álltak be.

Az első percben nagy helyzetbe került a ZTE, de Tajti kiugratását követően nem volt pontos Mim távoli lövése, így kimaradt a lehetőség. Ezután sokáig nem kerültek veszélybe a kapuk, a mezőnyben folyt a játék, közepes iramban. A kezdeményezőbb ZTE került előnybe a félidő közepén, Sankovic csapott le dinamikusan a jobb oldali beadás után kifejelt labdára, majd a 16-oson belülre betörve 14 méterről laposan a kapu bal oldalába lőtt. A játékrész további részében is a zalaegerszegiek irányítottak, agresszív középpályás védekezésük hatékony volt, a kövesdiek nehezen, gyakorlatilag csak az utolsó pár percben tudtak eljutni a vendégek kapuja elé.

A szünet után folytatta a letámadást a Zalaegerszeg, igyekezett labdát szerezni az ellenfél térfelén, abból megindulni, és ez többször sikerült is neki. Ennek ellenére akadt helyzete a Mezőkövesdnek is, majd a hazai csapat szabadrúgásból egyenlített: Molnár tekert húsz méterről a bal felső sarokba. Nem sokáig örülhetett azonban a vendéglátó együttes, Tajti több hazai védőt kicselezve lőtte ki a hosszú sarkot, labdája a bal kapufáról került a kapuba.

Az utolsó tíz percben lendületesen támadott a Mezőkövesd, több gólszerzési lehetősége akadt, de ezek kimaradtak, a túloldalon viszont Ikoba, majd Huszti is betalált.

A negyeddöntő további programja:

szerda:
Budafoki MTE (NB II)-Kisvárda Master Good 17.00
Paksi FC-Vasas FC 20.00

csütörtök:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 20.00

Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a döntőt pedig május 3-án rendezik.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC